Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пари ще са нужни, много пари! Усвояванееее! Няма да подаваме оставка: Красимир Велчев -: ГЕРБ няма да подаде оставка заради водната криза в Перник. Знаем как действа ДС!

Още преди 1,5 години ГЕРБ предложи да се обединят всички ВиК. – Назионализация? Социализъм? бкп-ГЕРБ?

За по-лесно Усвояване?

Сценарий за опит за сваляне на правителството видяха от ГЕРБ след кризата с безводието в Перник. След като днес премиерът Бойко Борисов загатна за подозренията, по-късно зам.-председателят на ПГ на партията Красимир Велчев потвърди това.

"ГЕРБ няма да подаде трета оставка заради водната криза. В последно време се получава така, че някои наши опоненти и заинтересовани среди правят така, че цялата вина да се припише на правителството". Това каза Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ.

"Срещаме една аналогия. Ако започна, когато Борисов стана кмет, два месеца след два се появи кризата с боклука. 2013 г. подаде поставка заради цените на тока. Всичко бе инсценирано със сметките за тока.  Бяха активирани определени среди, за да се подаде оставка. Същото беше направено с цената на горивата, подобна е ситуацията, която се гласи в момента", каза още той. 

"Трети път няма да има. Този път Борисов няма да подава оставка, това трябва да ви бъде ясно", заяви зам.-председатиелят на управляващата партия в отговор на въпрос какъв точно е сценарият. Той дори заговори за това как е действала Държавна сигурност и добави: "Има структури, които работят по поръчка". 

"Опитва се да се припише вината за водната криза на ГЕРБ. След като Борисов стана кмет на София се появи кризата с боклука, а после всичко беше инсценирано и със сметките на тока, както и с цената на горивата. Подобен сценарий се гласи и в момента".

Така започна извънредният брифинг на ГЕРБ-Перник по повод водната криза в града. Изявление от името на местната партийна организация направи Красимир Велчев, депутат и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ. 

"Затова премиерът е наредил пълна проверка на всички ВиК в страната. Още преди 1,5 години ГЕРБ предложи да се обединят всички ВиК. Тогава кметовете на Троян и Ботевград бяха против. Посещението на Корнелия Нинова в Перник е наглост, меко казано. В последните 30 години само 4 години ГЕРБ е управлявал Перник. Главният водопровод и пречиствателна станция номер 1 са строени 1954 г. Няма такава станция или магистрала с толкова дълъг живот, каза Велчев, цитиран от Канал 3 

"През 2014 г. ВиК са изтеглили 3,5 млн. за ремонт на магистралния водопровод и участъци от града. След проверката ще е ясно кой каква вина има. Не отричаме нашата, но за разлика то другите партии, когато се установи нередност, премиерът Борисов взема светкавични мерки. В момента правителството прави всичко възможно", сподели той.

"В момента пречиствателната станция е с обем 300 л. , новата ще е с 500 л. Благодарим за съдействието на шефовете на "Стомана" Перник.  Днес трябва да подпишат договор за дарение с кмета за земите на новия водопровод. Новите тръби ще минават успоредно със старите тръби. Ще има и отсечка извън "Стомана". Необходими са още 2 млн. още освен тези 3,5 млн. През 2008 г. е ВиК е приватизиран. Не се оправдаваме с времето", заяви Велчев.

"Когато дойде г-жа Церовска завари 35 млн. задължения, никаква документация за воден цикъл. За 4 години са осигурени 120 млн. по европрограми. Не е справедливо вината да се хвърля върху предните 4 години управление. Не го правим, защото ние сме си виновни. 15 млн. от дълга на Перник е върнат през предните 4 години. 3,2 млн. вече са отпуснати за кризата в Перник. Остават още 2 млн. за новото трасе. 6 млн. лева ще са нужни на първи етап за водопроводната мрежа. В момента се прави магистралния водопровод. Идеята е и двете пречиствателни станции да се включат във водопроводната мрежа, за да се защити населението в бъдеще", допълни той.

Първият етап е пречиствателната станция, втория магистралният водопровод, третият е да се измести водопровода извън ТЕЦ-а, а четвъртият - подмяна на градската мрежа. Корнелия Нинова се появява навсякъде, където има протести, това е останало още от Мая Манолова. Като не си направил нищо, не разбирам как идваш да претендираш за нещо. Продължаваме да настояваме за едно общо ВиК дружество, за да може да ползва евросредства, а не всеки кмет да дърпа към себе си. Така и управлението ще бъде по-ефективно. Точно преди 1,5 година с г-жа Церовска ходихме при министър Горанов, за да отблокира сметките. Тя беше донякъде с вързани ръце", коментира Красимир Велчев. 

"Ако това беше направено в предишен мандат, нямаше да има проблеми с водата. Никога не сме бягали от отговорност, но не е честно, когато сме заварили такова положение и сме върнали 15 млн. лв. на държавата. Нали смятате колко неща щяхме да направим за Перник, ако не връщаме тези пари. През 2013 г. БСП и ДПС на власт, след това ние поправяхме това, което те разрушиха. Дано не стане така, че Общината да потъне в дългове", отбеляза той.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!