Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко СЪРДИТ! Откри виновните за кризата в Перник – БСП... и хан Аспарух?

Хан Аспарух преминал Дунава, забил меча си и казал:
- "Тука нема да има такава държава!"

Упрекът ми в Перник към предишния кмет и към областния управител е, че не са казали по-рано. Щяхме да влезем да оправим нещата август, септември, нямаше да се стигне изобщо до тук. Затова съм им сърдит", заключи министър-председателят.

Лиляна Павлова през 2016 г.: Държавата дава 32 млн. лв. за язовир ”Студена”, няма да има воден режим в Перник! ВИДЕО

И Нанков като Лилиту обещавал на перничани безпроблемно да получават вода от яз. ”Студена”

Седнал Бойко Борисов на детектор на лъжата. Провеждащият теста му обяснил следното:
- Всеки път, когато излъжете, ще се чуе този звук:
- Бийп! Разбрахте ли?
- Да.
- Бийп!

Миниcтър-прeдceдaтeлят Бoйкo Бoриcoв хвърли винaтa зa вoднaтa кризa в Пeрник върху БCП при личнa инcпeкция нa изкoпнитe дeйнocти и рeхaблитaциятa нa вoдoпрeнocнaтa мрeжa в рaйoнa.

"Aкo пoглeднeм пocлeднитe 30 гoдини - caмo в пocлeднитe 4 Пeрник e упрaвлявaн oт ГEРБ, a ocтaнaлитe 26 в грaдa e упрaвлявaлa БCП. И aз cъм cъглaceн дa търcим oтгoвoрнocт, нo oт вcички. Дa ce види и кaк ca привaтизирaни гoлeмитe мoщнocти нa Пeрник. Aкo държaвaтa или oбщинaтa бяхa пoлучили пaри зa cвoитe кaпитaлoви мoщнocти пo врeмe нa привaтизaциятa, ceгa нямaшe дa взимaмe пaри oт държaвaтa. Тук пoлитикa нямa. Вaжнoтo ceгa e дa ce рaбoти пo мaгиcтрaлния вoдoпрoвoд, пo прeчиcтвaтeлнaтa cтaнция – нoвaтa и cтaрaтa, и дa пoмoгнeм нa Пeрник c пoдмянaтa нa вoдoпрoвoдa."

Пo-къcнo Бoриcoв прoдължи oбикoлкaтa cи в рaйoнa c oглeд нa прeчиcтвaтeлнaтa cтaнция в грaдa.

"Искам справедливост, но да се върнат обратно – от сега назад. Как са приватизарини големите мощности на Перник? Колко пари са влезли в общината и в държавата? Защото моята информация е, че са приведени до фалит, после чрез оздравителни планове. Не е продуктивно. Аз нямам такива връзки с главния прокурор, за да му искам отчетност, но те са свикнали да си имат главен прокурор. В случая няма продуктивност в тези неща. Трябва да направим тези неща – стара пречистватална станция, нова пречиствателна станция, магистрален водопровод и да влезем в града да помогнем на кмета проблемните участъци.“, заключи премиерът.

„Кметът се държи перфектно, да го кажа, да не си крива душата", похвали той кмета Владимиров, който днес е и рожденик. "До сватбата да си приключил", обърна се той към Николай Нанков.

„Ако държавата и общината са получили парите си за мощностите, нямаше сега да вади пари от бюджета. Затова дойдох, освен за рождения ден на кмета, за да уредим всичко документално", подчерта Бойко Борисов.

След като огледаха трасето на новостроящия се водопровод премиерът, министрите и кметът се отправиха към старата пречиствателна станция на Перник.

„Искам ТЕЦ-а да проверите как е приватизиран. По 1% на ден неустойка. Правят 70 милиона дълг, през една фирма за извозване на земни маси, тя поема целия ТЕЦ и го вземат без пари. Това се случва през 2008 година. Държавата отива на арбитраж. Г-жа Нинова хубаво ми даде тон“, нареди премиерът.

"Сушата е най-големият ни проблем, но да не кажат Борисов обвини сушата. Да сушата е проблемът има места, където няма от къде да вземат вода. Има места където вода газят, жадни ходят. Перник е от тези градове. Около ТЕЦ-а е мочурище от течаща вода от пречиствателните станции. На това не му е виновна сушата, а му е виновен човекът. Толкова са бързали да приватизират, че не знаят къде са им тръбите. Те така са приватизарани, че си минават през завода „Стомана Перник“ и реално са частна собственост", заяви Борисов.

„Упрекът ми в Перник към предишния кмет и към областния управител е, че не са казали по-рано. Щяхме да влезем да оправим нещата август, септември, нямаше да се стигне изобщо до тук. Затова съм им сърдит", заключи министър-председателят.

Източник/ци: http://epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!