Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как влияе луната на човешкия организъм

Лунният цикъл започва от новолунието и се състои от 4 фази. Първо се появява тънкият сърп, който постепенно се увеличава и нараства до пълен диск - настъпва пълнолунието. След това луната започва да намалява и постепенно почти изчезва. Всяка една от тези фази влияе и на физическото и на емоционалното състояние на човека.

При “младата” луна по-чувствителните хора понякога страдат от главоболие и нарушение в кръвообращението.
С нарастването на луната в тялото се натрупват енергия и жизнена активност.

Особено голям подем на енергия човек преживява в периода на пълнолунието, когато нервната възбудимост е повишена, а някои хора дори са обладани от безпокойство и безпричинен страх. Настроение често се променя, а апатията и отпадналостта са постоянни спътници.

Пълните хора трябва да бъдат много внимателни през този период със своето хранене, тъй като по време на пълнолуние храната се усвоява по-добре, отколкото при другите фази и много лесно може да се натрупат килограми.

Счита се, че лунният цикъл има две критични точки – първата и последната четвърт, когато луната се намира съответно между новолунието и пълнолунието. Двете половинки като че ли се борят помежду си и затова тази фаза е много силно енергийно наситена. Според някои схващания в тези периоди се съперничеството във всички области: в семейството – между мъжа и жената, на работата – между началника и подчинения, в организма се изострят хроничните заболявания или възникват нови здравословни проблеми.

По време на новолунието “умира” единият лунен цикъл и се “ражда” другият. По това време луната влияе много силно. Специалистите обясняват това с факта, че през този период Луната и Земята въздействат едновременно.

В новолунието настъпва спад на жизнената енергия и човек по-рязко усеща стреса или депресивните състояния.

За да се предпазите от негативното въздействие на новолунието, се препоръчва да се храните и наспивате добре, да се разхождате и почивате по-дълго. Някои препоръчват и различните средства, предлагани от фитотерапията и ароматерапията.

Източник/ци: zdrave.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!