Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България си остава комунистическа? Нови 1100 агенти на Държавна сигурност освети Комисията по досиетата през 2019 г.

Georg Georgiev:
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.

Комисията по досиетата е разкрила общо 1166 сътрудници на тоталитарните комунистически служби през изтичащата 2019 г.

Това показват данните от двата отчетни доклада за дейността ѝ през годината, внесени в Народното събрание.

Преди броени дни Комисията публикува на своята интернет страница доклада за второто полугодие и това позволява да се извлекат статистически данни за последните 12 месеца, съобщава desebg.com.

691 от сътрудниците на Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА са разкрити през първите шест месеца на годината, а 475 агенти – през второто полугодие.

С тях общия брой на разкритите от Комисията по досиетата през последните 12 години откакто тя функционера сътрудници на тоталитарните служби, заемали или заемащи ръководни постове в държавата и обществото след 10 ноември 1989 г. до днес, възлиза на около 14 000 души.

Иначе през изтичащата година  Комисията е установила общо принадлежността към тоталитарните служби на 1608 лица (982 през първите шест месеца и 626 през вторите шест месеца).

Не са огласени публично данните за 593 души, по-голямата част от които са починали. Сред необявените има и лица, установени по искане на граждани при запознаване с материали, отнасящи се до родственици, а също така и при извършване на предварителни проверки и др.

Общият брой на проверените лица през 2019 г. е 37 716 български граждани  (18 580 души през първото полугодие и 19 136 през второто).

Сред проверените категории лица са такива, които са регистрирани за участие в избори, лица, заемали или заемащи публични длъжности и извършвали или извършващи публични дейности, проверки на лица в резултат на кадрови промени в различни държавни структури, лица, посочени от БНБ през 1997 г. като длъжници, лица, за които е направено предложение за награждаване, лица, за които се извършва проучване за надеждност съгласно Закона за защита на класифицираната информация и др.

Georg Georgiev:
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
4. Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.
5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .
7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова !
8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд„ Чавдар” !
10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...
13. Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „Социалисти”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!