Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стоян Тончев: Ставайте от сън, заспали и мързеливи българи! Не водата, въздухът се свърши

.
Стоян Тончев

Г-н главен прокурор Иван Гешев, къде са Ви повдигнатите обвинения за водната криза в Перник? То не е като да се опитва да ти прави пиар евродепутат, искащ рекет за освобождаването на отвлечен от българската държава либийски кораб, нали?

Другият евродепутат на властта Ангел Джамбазки пък шофира пиян, а неговият ментор и военен министир, както и шеф на ВМА Красимир Каракачанов го брани. На всеки се било случвало да шофира след употреба на алкохол, заявил вицепремиерът на България. Узаконете шофирането в нетрезво състояние, г-н Каракачанов! Ще го кръстим "Поправката Джамбазки"!

Не водата, въздухът ще свърши на тази територия. Хората от пустини правят оазиси, а ние преввърнахме страната си от рай в сметище.

От днес започвам ежедневно да пиша статуси колко прости и страхливи са българите.

Не, не е виновен нито Борисов, нито Пеевски, нито Доган, нито Цацаров, нито медиите, нито хан Аспарух! За всичко лошо, което се случва в този контейнер, наречен България, са виновни българските граждани - защото търпят, защото мълчат, защото са много прости, алчни, лицемерни, лъжливи, злобни, корумпирани, завистливи, крадливи, страхливи, мизерни, келепирджии..., но пък със самочувствие на нищо отгоре.

Всички свестни у нас са самотни, неразбрани, преследвани и в повече случаи - бедни.
В България няма "цвят на нацията", няма елит, няма интелектуалци. Има популярни личности, които са неспособни и без желание да сложат начало на наченките за промени. Дори повече от тях са купени от властта с парите на народа.

И на фона на всички мрачни и потискачи факти и обстоятелства, не трябва да се отчайваме и предаваме. Напротив! Трябва да следваме пътя си. Но не с мисли за бъдещето. Бъдеще няма! Разберете го. То не съществува. Няма и минало. Има само и единствено "сега", "тук", "на момента", "в секундата". Всичко останало е в други измерения, което нас не ни касае.
Ставайте от сън, заспали и мързеливи българи!

Това пише журналистът Стоян Тончев във Фейсбук.

В следващ пост той  отбелязва още: На България са й необходими минимум 50 години, за да се възстанови от това, което й бе причинено през изминалите 30 години на несвършващ преход, и още 100 години след това, за да се цивилизоват българите и страната да се превърне в европейска държава с работещи институции.

В продължение на 30 години България се унищожава. Затова много скоро режимът на водата ще се превърне от пернишки, в национален проблем. Ще бъде последван и от режим на тока. Инвестиции няма да има, както и си няма, а обезлюдяването на цели региони и засилването на емиграцията ще се наложат като трайна тенденция. Заедно с това и вносът на боклуци за горене и отравяне на въздуха.

Светло бъдеще тук не виждам. Поне не в близките 150 години.
Но пък американската посланичка Херо Мустафа се е научила да върти баница. Сега остава да я сервира на крака в сарая на Доган. Много бързо забрави клетвата си в Сената, включваща борба с корупцията, зачитане върховенството на закона и свобода на медиите в България. Оказа се обикновена баничарка, дори не рафинирана като Мадам В

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!