Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Васил Василев разкри Рецептата за "вечно" управление – "70:30" или Къде отива краденото?

Чудим се къде отиват крадените пари. Бившият кмет на Ню Йорк и сегашен личен адвокат на Тръмп Руди Джулиани ни отвори очите. Той обяви, че Обама и Порошенко са откраднали 100 милиарда долара от Украйна. 70 % заминали при покровителите в САЩ, 30 % останали за Порошенко и режима му. Значи той управлява, краде, разграбва, но щом дава 70 % данък от краденото, менторите го пазят и осигуряват международен чадър.

Какво ни интересува мафиотската схема ? Ами много просто - ние сме като Украйна. С какво сме по-различни ? Да не сме по-малко колонизирани, манипулирани и изсмуквани ? Третират ни по един начин. Логично е и да бъдем грабени аналогично. Който иска да управлява такава държава - да плати, като Порошенко. 70 на сто от краденото, може и повече, е за покровителите. Може да си корумпиран, с бандитско минало, да си имал лоши характеристики от американското посолство. Нищо. Щом плащаш, ще си поддържан. Кучи син, ама наш кучи син, обичат да се шегуват американците.

ЗАЩО ПОСКЪПВА ВОДАТА ?

Каква е причината за решението на КЕВР за поскъпване на водата с 5%, 8%, 9 %. Как определихте процентите ? Защо заседанието е закрито ? Що за съзаклятия, каква е тая секретност ? Събрали се, насядали, шушу-мушу, едно за тебе, две за мене, три - за него. Някакви субекти определят, подмолно и тайно, цената на неотменното, жизненото право, не само на човека, но и на всяко живо същество - правото на вода. Определят и ни я налагат. Защо бе ? Да не би да сте произвели водата ? Инфлация ли има на извора ?

Да, каптирането на водоизточниците, пречистването, пренасянето и отвеждането на водата струва пари. Но не и гигантските суми, които свличат. Група инженери, икономисти и юристи от Твърдица изчислили, че ако в разработката на един водоизточник с дебит 3 л/сек се вложат 1 милион лева - филтри, довеждане, отвеждане на водата и инсталацията се ползва 50 години, един кубик вода трябва да струва 13 стотинки. Сложете поддръжка, техници, машини, пак пречистване, канализация - още три пъти по толкова - пак става 52, хайде 60, хайде 70 стотинки кубика. Къде е разликата до 2.50 - 3 - 3.50 лв, които плащаме ?

МЛАДИТЕ ЛУМПЕНИ

160 000 млади българи не работят и не учат, обяви Стопанската камара. Ако БВП на глава от населението е 20 000 лева, значи обществото губи над 3 милиарда от неучастието на тези хора в процеса на труда и познанието.

160 000 ! Ако грабнат по една пушка, застанат зад оръдията или в танковете, те ще превърнат армията ни в страшилище за всеки агресор. Ако почнат да работят, ще създадат добавена стойност, достатъчна за удвояване на малките пенсии. Ако залегнат да учат, след няколко години ще узреят и ще помогнат да изберем правителство, което да управлява добре държавата.

За съжаление, това няма да как да стане при днешните условия. Да ги видим:

Първо. Социалните помощи насърчават лентяите. Логиката е : защо да се блъскам, така и така ще ме хранят.

Второ. Наборната армия като система за дисциплина и отговорност беше ликвидирана. А именно армията, от Освобождението и през целия 19 и 20 век беше средство не само за отбрана на страната, но и за организиране и социализиране на неовладените от домашното и училищното възпитание младежи.

Трето. Не малко родители са готови да издържат децата си, докато стигнат - децата де - пенсионна възраст или докато се махнат оттук.

Четвърто. Чужди НПО-та и наши медии подстрекават младите към разгулен и безмислен живот. Надъхват ги да бъдат фриволни, безотговорни и безполезни.

Пето. Много млади не искат да учат и работят, защото не виждат смисъл. Не вярват, че трудът ще ги измъкне, смятат, че обществото е несправедливо устроено, те няма да си намерят мястото в него и няма смисъл да се напъват.

Шесто. Една част се издържат от кражби, мошеничества , наркотици и проституция, овладява ги наркоманията и алкохолизмът.

Ето ви ги тези 160 000.

Г-ЖА САЧЕВА И ВЪНШНАТА НАМЕСА Новата социална министърка тръгна да отлага зловещия закон за социалните услуги. Явно джендърските общности и паразитиращите в социалната област НПО-та, които стоят зад закона, са преценили, че въвеждането му сега ще срещне много остра съпротива и са решили да изчакат. Отложиха го с шест месеца. Така точно в разгара на летния сезон, когато хората с деца са заети с лятната почивка, ще го пробутат тихомълком, без някой да се усети.

Схемата не изглежда сложна. Ще протакат, ще увъртат, докато напрежението спадне или родителите бъдат подгонени от нови страхове за бъдещето на децата си. А социалната министърка ни потресе с откритието, че зад напрежението около закона имало външна намеса. ‘’Сериозна външна провокация и намеса и опит за съзнателна дестабилизация на държавата ‘’, каза г-жа Сачева. Почти казус бели. Значи ако не се разреши отнемането на деца и приватизирането на социалните услуги, държавата ще се разклати и ще залитне. А външният дестабилизатор това и чака.

Що за глупости ? Социалната министърка трябва да разбере, че страната се дестабилизира от властта, сглобила този мракобесен закон и че ако бъде наложен, той ще засили демографската криза, безнадеждността и отчаянието на хората.

ПО ПОВОД СНИМКАТА НА ЕДНА БОКЛУКЧИЙСКА КОФА, ПЪЛНА С ХЛЯБ.

Хлябът наш насущний, святата храна, това, което за Христос е плът от плътта му, което за стотици хиляди пенсионери днес е основа на оживяването, се въргаля по тротоара и прелива от кофата за отпадъци. Вместо да направят сухар или попара, да го дадат на бедните, на някой приют или поне да нахранят птици и животни, едни хлебари от улица Раковски 44 в София изхвърлили непродадения хляб на боклука.

Изхвърлили го така, както честта, достойнството, съвестта, моралът, справедливостта, възпитанието, даже миналото и историята, може би и бъдещето ни - отиват на бунището. Ценностите стават ненужни, непотребни, излишни.

Нека не забравяме - България е прекрасна, умопомрачително красива, благословена земя, най-сладка хапка за всеки завоевател. 1339 години са се опитвали да ни я отнемат, а ние все се държим за нея. Но ако държавата продължава да се управлява ден за ден, без принципи и перспектива, негодно, с ненаситна алчност, в угода на тоя или оня, скоро ще ни измъкнат България под носа. Ще изкупят земята и ще я превърнат в чужда за нас страна. Ще я обявят за държава без хора и ще я населят с хора без чувство за държава. А ние, какво ще стане с нас ? Ако позволим това да се случи, ще бъдем запратени там, където бе захвърлен прекрасният иначе хляб от хлебарницата на улица Раковски.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!