Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валентин Вацев: Русия беше ударена тежко със санкциите за "Северен поток 2"! Но Германия също

Брекзит ще се случи, няма начин Британия да живее в сянката на Берлин, категоричен е той

Не е имало по-безсмислен опит за импийчмънт в САЩ. Дори сред най-яростните му привърженици настъпи объркване, подчертава анализаторът

"Адам Смит не би приел тези свинщини, които днес се наричат "либерализъм". Сигурно се върти в гроба си. Това, което наблюдаваме, е някакво късно обезумяване в епохата на т.нар. соросоиден свят."

Така започна анализът си за политическата 2019 г. историкът Валентин Вацев. Той бе гост в предаването "Хоризонт за вас" по БНР. 

"Дори сред най-яростните привърженици на импийчмънта в САЩ настъпи объркване. Нямало е по-безсмислен опит за импийчмънт в Америка. Мисля, че този импийчмънт ще приключи бързо, най-вече защото предстоят избори", каза Вацев по повод на стартиралата процедура по отстраняването на американския президент Доналд Тръмп. Вацев обръща внимание, че Рудолф Джулиани се е върнал от Киев с филм, в който под клетва се дават свидетелски показания за чудовищната корупция, развихрила се в Украйна под ръководството на американските демократи.

"Няма начин Тръмп да бъде обвиняван в това, че е искал тази корупция да бъде разчистена и е питал Зеленски как може да стане това", посочи Валентин Вацев. "Корупцията е зло навсякъде по света", добави той. 

След САЩ, Вацев анализира ставащото в Русия.

Запитан дали Русия ще бъде ударена от американските санкции, свързани със "Северен поток 2", Вацев каза: "Русия вече е ударена. Противниците на "Северен поток 2" празнуват победа." 

"Руската тема е тъмна и на места непонятна. Русия вече е ударена. За да направят подобни кораби (б.р. - които полагат тръби) им трябва време. Противниците на "Северен поток 2" празнуват победа", посочи Вацев. Той прогнозира, че сега ще започнат съдебни процедури, защото проектът "Северен поток 2" е банково кредитиран и фирмата "Олсийз" ще трябва да плати 5 милиарда, а сумата е голяма дори за такава компания. Швейцарската фирма полага тръбите по газовото трасе. 

"Правилото е, че Русия никога за нищо не бърза, с изключение на случаите, в които решат да се разтичат. "Мечката" никога не бърза. Помня как спасяваха Ердоган“, допълни геополитическият анализатор. 

Не само Русия - и Германия беше ударена тежко със санкциите за "Северен поток 2", подчерта Вацев. Според него обаче германските политици са по-внимателни в изказа си, защото Германия е победена страна във Втората световна война и те дълго са били "възпитавани". "Този път обаче те просто нямат сили да скрият гнева си", добави той.

Германското икономическо могъщество е тежко спъвано от политическото "нищенство", подчертава Вацев. 

Валентин Вацев е категоричен, че Брекзит ще се осъществи, защото това е желанието на горната класа - от земевладелците и аристократите, до кралицата.

Според Вацев обаче има вероятност на премиера Борис Джонсън да се наложи да удължи още веднъж срока за Брекзит. 

„Англия е характерна с това, че там никой не пита долната класа. Случва се това, което каже горната класа, а тя винаги знае какво прави. Няма съмнение, че Брекзит ще се осъществи. Англия ще излезе от Европейския съюз за добро… Един от плюсовете е, че Англия отново може да напредне по пътя на индустриализацията и на финансовите услуги“, смята анализаторът. Според Вацев Англия не е съгласна да бъде командвана от Германия в този нов Европейски съюз, който се ражда в момента.

"Няма начин тази държава да живее в сянката на Германия. Колкото по-могъща икономически ставаше Германия, толкова повече нарастваха британските съмнения", посочи той.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!