Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко умора НЕМА! На инспекцията на АМ "Струма": Почваме големия тунел на Шипка! Нека се съревновават

Снимка Фейсбук

В третия ден от Коледните празници премиерът Бойко Борисов провери лично как върви напредъка по строителството на АМ "Струма". Инспекцията бе предавана пряко във Фейсбук-профила на Борисов.

Там премиерът обяви, че започва строителството на големия тунел на Шипка. И пожела: "Нека се съревновават!"

На строежа министър-председателят се засече с евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков. Преди около месец представителят ни в Брюксел защити строежа на АМ „Струма“, след като в Комисията по петициите в Европейския парламент бе отворена петиция срещу изграждането на магистралата в района на Кресна. Новаков посочи, че 90% от всички изказвания са били в полза на това, че строежът трябва да продължи. Но каза и, че ние, българите, сами си "правим кал". "Така е, българският казан в ада не се пази", съгласи се Борисов.

Заместник-регионалният министър Николай Нанков, който придружава Борисов, отбеляза, че по сегашния проект не се предвижда АМ „Струма“ да мине през Кресна и това не би трябвало да е проблем за доизграждането й.
„Направи се огромно околовръстно“, посочи той.

Преди това премиерът Бойко Борисов инспектира моста на АМ "Струма" край Дупница, който беше увреден от пожара през лятото, а след това продължи с участъка към тунел „Железница“ по магистралата.

„Много съм доволен от напредъка“, посочи той. 

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!