Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Украйна: Осъждане на комунистическите престъпления по цял свят

Дейвид Килгор, бивш член на канадския Парламент и бивш държавен секретар на Канада за региона на Азия и Пасифика, говори за новите доказателства относно държавно-ратифицираното отнемане на органи в Китай по време на митинга на 15 ноември 2007 г. на пл.”Независимост” в центъра на Киев. (Вадимир Бородин/Epoch Times)

Вадимир Бородин, Epoch Times - Русия

Преследването на хора е част от естеството на комунизма, твърдят канадски експерти

С наближаване на 75-та годишнина от „Големия глад” украинците осъзнават все по-ясно престъпленията, извършени от комунистическата партия, и то не само от останалата вече в миналото КПСС (комунистическа партия на Съветския Съюз), но и от още съществуващата Китайска комунистическа партия.

На 14 ноември Дейвид Матас, международен адвокат по човешките права, изнесе реч по време на проведена в Киев конференция на тема „Правни механизми на международно влияние над тоталитарните комунистически режими с цел прекратяването на пагубните им деяния”.

В речта си Дейвид Матас подчерта, че комунизмът засяга всяка държава и нация. „Престъпленията, извършвани срещу Фалун Гонг, не са проблем само на Китай, така както и „Големият глад” не е грижа само за Украйна. Преследването на хора е същината на комунизма”, каза Матас.

Представители от над 25 организации на различни страни се събраха, за да осъдят престъпленията на комунизма – тези, извършени в миналото, и тези, извършвани в момента. Участниците се съгласиха с необходимостта от осъждане на комунистическата идеология в Украйна.

Канадски сановници държат речи за новите доказателства относно държавно-ратифицираното отнемане на органи наживо от практикуващи стомилионната медитативна практика Фалун Гонг в Китай, по време на митинга на 15 ноември 2007 г. в Киев. (Vadimir Borodin/Epoch Times)

Дейвид Матас, международен адвокат по човешките права, по време на конференцията „Правни механизми за международно влияние върху тоталитарните комунистически режими с цел прекратяването на пагубните им деяния”. (Вадимир Бородин/Epoch Times)

 „Тази визита в Украйна е от голямо значение за нас, тъй като тук в миналото са се случвали подобни събития. През 30-те години, по време на „Големия глад”, милиони хора са изтребени тук. По онова време комунистите твърдяха, че това никога не се е случвало, точно както сега китайската комунистическа партия отрича отнемането на органи от живи практикуващи Фалун Гонг”, заяви Матас.

Според него правителствата на много държави, които те двамата с Дейвид Килгор са посетили, са започнали да повдигат този въпрос пред китайските управляващи. Лекари не препоръчват на пациентите си да отиват в Китай за трансплантация на органи, а някои държави издадоха закони, забраняващи на гражданите им да ходят в Китай за тази цел.

„Най-важното е, че наскоро комунистическата партия промени закона, забранявайки продажбата на органи в Китай”, отбеляза Дейвид Килгор, бивш член на канадския парламент и бивш държавен секретар на Канада за региона на Азия и Пасифика. „Необходимо е да следим събитията и да наблюдаваме дали те наистина изпълняват това”.

След издаването на своя доклад, озаглавен „Кървава реколта: Обновен доклад върху обвиненията в отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай”, Килгор и Матас обиколиха над 40 държави в глобална мисия за повишаване информираността относно тази дейност, която те определят като „форма на зло, непознато за тази планета”.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!