Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Учителка по История: ГЕРБ ни натискат да промиваме мозъците на децата с фалшива История и антируска пропаганда

Учителка по История: ГЕРБ ни натискат ни да промиваме мозъците на децата с фалшива История и антируска пропаганда

Една достойна българска учителка по история разкри ужасяващата истина:

МОН и няколко НПО със западно финансиране ни притискат брутално да промиваме мозъците на българските ученици с фалшива фашистка история. История, в която най-големият исторически враг на България е Русия и турско робство не е имало.

История, в която ние, българите, сме извили ръцете на „москалите“ да ни освободят, въпреки явното им нежелание… И ако някой учител откаже да преподава подобни гнусотии на децата, той на мига бива уволнен. Министерство на образованието е наело „специалисти“ от няколко НПО, включително и такива от въздесъщата „Америка за България“, които непрестанно ни привикват на семинари, където ни консултират как по-ефективно да фалшифицираме българската история“, написа софийска учителка в социалните мрежи. Заради страх от репресии, преподавателката по история е запазила анонимност. Но написаното е с толкова високо ниво на достоверност, че няма как ние от Skandalno.net да не го публикуваме. Още повече, че разполагаме със свидетелства за тези зловредни практики на МОН и НПО-тата и от други учители. Публикуваме свидетелството на учителката без каквато и да е редакторска намеса. Ето цялата й изповед:

„Здравейте!
Помолихте ме да напиша това, което знам за обучението на учителите по История, организирано от МОН.

Такива обучения се провеждат от началото на годината, всяка седмица. Има задължителна квота и от всяка област се изпращат по 3-ма учители, или експерти от РУО. Досега са обучени 10 групи, по 75 човека всяка. Тъй като капацитетът на всяка зала е ограничен, всяка група е разделена на още 3 такива, на които преподават различни преподаватели от Софийския университет, Югозападния университет, Нов български университет и Шуменския университет.

Сред тези преподаватели са доц. Антоний Гълъбов и проф. Евелина Келбечева, които са хонорувани сътрудници към въздесъщата фондация „Америка за България“ на Джордж Сорос и съм сигурна, че знаете много неща за тях. 

Наименованието на обучението е просто „Обучение на учители по История и цивилизации относно новите учебни програми за десети клас“. Обучението трае 5 дни и е изцяло финансирано от МОН.

От споделения опит с колеги, включени в първите групи, знаехме, че една от „новостите“, които трябва да научим на тези семинари и впоследствие да приложим в практиката си е „че турско робство не е имало“ и това е повтаряно и потретвано. На една от последните групи проф. Рая Заимова каза, че „Християнските семейства са давали по едно момче, а те са имало по много, за да има мир и любов и да живеят по-добре“ (това е относно кръвния данък); „Девширмето е път към просперитет“; „далеч от центровете на официалната религия българският селянин няма усещане за фатален избор“ (това пък е относно ислямизацията) и че „голяма част от българските светци били наказани със смърт от турците не за друго, а защото първо същите били приели исляма, а после се отказали от него“. Във всички групи преподавателите са акцентирали върху това, че ислямизацията по българските земи е била епизодична, не особено агресивна и в голяма степен – доброволна.

Друго, което ме впечатли в твърденията на НПО-консултантите: За всичките ни нещастия е виновна Русия, като се започне още от походите на княз Светослав през 10-ти век. Но, ние, българите, цели 7 пъти сме успели да й извием ръцете, включително и когато сме я принудили да води Освободителната война, която тя въобще не желаела да води. Но сме й извили ръцете! А днес „ние, българите трябва да се освободим от тази робска емоционалност, която ни държи здраво вързани за Русия. Било крайно време „да спрем да говорим за любов и привързаност към Освободителката, защото това че Русия ни била освободила, било пълна глупост. Съветът на НПО-преподавателите към нас, учителите, беше: На децата вече не трябвало да преподаваме факти, години, събития и личности! Трябвало да им обясняваме идеологии! Това било истински важното, за да станат мислещи хора с европейски ценности (думите са на доц. Лъчезар Стоянов). В социалистическия си период от 9 септември 1944 до 10 ноември 1989 България нямала нито едно положително постижение. Това бил най-мракобесният период от българската история! Нищо хубаво не се било случило тогава! И понеже след тия думи на доц. Стоянов в залата настъпи вълнение, преподавателят повиши тон и рече: „Това е държавна директива и ние сме ДЛЪЖНИ да преподаваме по този начин, иначе подлежим на съд“!

Същият ни зададе въпроса: „Вие искате ли да практикувате тази професия, или не искате?“ При което настъпи мълчание, което се запази до края на лекцията… Финалът беше „Вие трябва да знаете, че министерството плаща много пари да сте тук и да правите каквото ви се казва…“ (това за парите няколко пъти ни беше натяквано).

Аз зная, че не искам да се преподава по този начин на дъщеря ми! Искам тя да научи истинската история на страната си и да има други ценности. Затова Ви писах, въпреки, признавам си, че ми е притеснено. Но и знам, че ще продължа да си върша работата така, както си знам и както са ме учили далеч по-стойностни хора от тези, с които се сблъсках миналата седмица.

Същото споделиха с мен и други колеги, по време на почивките. За жалост, има и такива, които много старателно си водеха записки, убедени, че тъкмо това е истинската История на България… и нахъсани да я преподават по този начин.

Не знам дали и колко от колегите ми биха се осмелили да потвърдят това. Знаете какъв страх цари в нашата система… Това е.

Пожелавам ви успех!“ 

Skandalno.net

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!