Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Адв. Румен Петров: На какво и/или кого сме водещи бе, бос? ШарлатанЛЪКЪТ?

Image may contain: 1 person, closeup

Румен Петров

Босът: ”От най-изостаналите вече сме водещи, не само на Балканите, а и в Европа!”. На какво и/или кого сме водещи бе, бос? Кажи ни, за да не се мъчим сами:
- в липсата на корупция? Защото сме на 74-то място в корупционния индекс на Transperancy International?

- в свободата на словото? Защото сме твърдо на 111-то място в класацията на "Репортери без граници" - между Гвинея (110-то) и Непал (112-то)...

- може би във върховенството на закона? Защото сме на 53-то място в World Justice Project Rule of Law Index? Между Сенегал (52-ро) и Косово (54-то). А за Косово дори не е сигурно - държава ли е или не. 

Адвокат Румен Петров, Фейсбук

„Шарлатан“ е дума, която има френска етимология. Означава амбулантен търговец на лекарства, който през Средновековието обикаля градове и села, ползвайки рекламни трикове като музикални и/или театрални постановки, за да привлича клиенти. У нас, особено през Възраждането, се използва хубавата побългарена форма „шарлатанИН“. Звучна е! Много ми харесва!

Не съм аз първият, който забелязва, че шарлатаните и шарлатанията са обсебили целия ни обществен и политически живот. Например, Ботев пише за това. ШарлатанЛЪК има навсякъде днес. Във всеки един сектор – частния, обществения и третия (неправителствения). Дори преобладава, в сравнение с другите форми на продажба. Шарлатанлъкът (шарлатанията) са масово разпространени и всеки от нас има множество примери от колеги и познати.

Днес е ясно, че шарлатанията е основен начин на съществуване на цели съсловия в България.

#ОтМестопрестъплениетоБългария

Адвокат Румен Петров, Фейсбук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!