Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Журналистът Стефан Антонов: ГЕРБ се уплашиха от нещо много по-голямо от тях след срещата с Путин. Нещо е станало там

Явлението проблем с критичната журналистика не е изобретение на ГЕРБ. Те може би прекалиха в опитите си да я ограничат. Имал съм проблеми и при други правителства. За последните 12 години има невероятен спад в качеството на българските политици, държавници, както в Народното събрание, така и в изпълнителната власт. Това коментира в ефира на 7/8 тв журналистът от "Икономист" Стефан Антонов. 

Напълни се с хора, които мога единствено да запаметяват опорни точки, а хората, които имаха идея какво означава това, което вършат и които имаха кураж да се скарат на премиера си и да му се опълчат, намаляха много. Когато качеството на политическата класа падне, естествено е тя да потърси някаква форма на защита като влошаване качеството на журналистиката, допълни той.

Както имаме безкритичност в медийте, както имаме влошаване качеството на политиците, така имаме и аполитичност сред хората, имаме отказ на обществото за влизане в дълбочина и да прогледне, че техните избраници грешат. Хората се окопават и не могат да направят крачка напред, посочи той.

На този етап за България не е полезно да влиза в Еврозоната, защото сме бедна страна, която трябва да догонва останалите държави по доходи. За да стане това инфлацията трябва да се вдигне. Ако влезем в Еврозоната Европейската централна банка ще се стреми да подтиска инфлацията. Ето го противоречието, коментира Антонов.

"Ще се въздържа от коментар за компетентността на премиера по темата, но ще кажа друго. Има две обяснения за това, което се случва. Едното е, че ГЕРБ се притесняват, че това, което предстои да се случи, е много по-голямо от тях, изплашили са се след срещата с Путин. Трябва да се намери отговор какво точно се е случило на тази среща, защото за два месеца правителството си промени поведението по отношение на Еврозоната", коментира той.

"Това можеше да се направи от опозицията, но в момента тя е подчинена опитомена", посочи Антонов. 

Единият вариант е да са разбрали, че Путин не е приятел на България, а другият, че не е добре настроен към ГЕРБ, посочи той.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!