Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СУПЕР СКАНДАЛ в Narod.bg: Десислава Танева назначена за министър с подкуп от месар?

Поредният супер скандал около Десислава Танева – сливналийката е била харесана за поста министър на земеделието след даден огромен кеш от голям производител на пилешко месо, алармират депутати от опозицията пред Narod.bg.

Според тях Танева влязла в полезрението на премиера Бойко Борисов и станала депутат през 2009-а, но без кеш мотивацията, дадена от фирма „Градус”, не е имала шанс да се добере до министерското кресло, което заема вече два мандата.

Скандалният монополист в производството на пилета не за пръв път попада в корупционни скандали. Преди време от спецслужбите изтече информация, че синът на собственика на „Градус” Ангел  Ангелов е засечен в грандиозна измама от която са източени милиони левове ДДС.

Ангел Ангелов е сред най-големите в бизнеса с месо

В секретна справка пише, че с част от тези пари Геле Пилето, както е известен сред приятелите си бившият любовник на синоптичката Никол Станкулова, татко му Иван Ангелов, който е сочен като Краля на пилетата в България и шеф на „Градус”, както и още няколко скандално известни бизнесмени тайно спонсорирали и партията на бившия президент Георги Първанов- АБВ, сега управлявана от Румен Петков, разкриват ченгета.

Още докато Гоце беше държавен глава е засечена секретна среща, на която присъствали Първанов, дясната му ръка Румен Петков и няколко едри ДДС аферисти. Един от тях бил осъжданият благоевградчанин Велимир Магурев, който е с условна присъда за измами с недвижими имоти и лихварство.

Според оперативни данни  Велимир Магурев поддържал близки контакти с Иван Ангелов, собственик на фирма „Градус” и със сина му Ангел.

Преди години триото спретнало супер далавера. Ангелов решил да купи на ниска цена тонове зърно, което били предвидено за изхранване на пилетата му.

Малко след това е извършена проверка от санитарния държавен контрол, която показала, че зърното е с много лошо качество и не става за храна на животни. По предписание на контролните органи житото трябвало да бъде унищожено, което водило след себе си до големи финансови загуби за Ангелов.

Със съдействието на Магурев некачественото зърно било продадено по документи зад граница, а всъщност останало за вътрешния пазар. За капак тарикатите изтеглили и ДДС-то, с което ощетили държавата и увеличили печалбите си до няколко милиона лева.

Справка в Търговския регистър пък показа, че Велимир Иванов Магурев е съсобственик във фирма „Волф” ООД със собствениците на „Градус”.

Агнешкото заминава за ОАЕ….

„Градус” се набърка и в позорната размяна на 32 тона храни срещу 15 т фурми + малко маски, ръкавици и защитни облекла от Обединените арабски емирства. Това обаче не попречи на шефа на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски да похвали монополиста, без да спомене и дума за фурмите.

…оттам получихме фурми

Цялата издънка лъсна едва след медийно разследване. Ако наистина пратката съдържаше 15 тона маски, това би се равнявало на количество от 3 милиона маски. Но реално са доставени само 69 000 маски, признаха и от Червения кръст.

Срещу това сме изпратили в Дубай 32 тона агнешко, млечни изделия и зеленчуци.

Georg Georgiev:
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР или на който и да било.

Ексклузивно! Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

75% от ръководителите на дясно-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!