Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Свидетел разкри сензационно: Преди да убие Милен Цветков, Кристиан вандалства с 10 души на Витоша с алкохол и наркотици (Полицаи не могли да озаптят тайфата)

Свидетелства на човек от компанията: Ден преди да убие Милен Цветков, Кристиан вандалства
с 10 души на Витоша с алкохол и наркотици (Полицаи не могли да озаптят тайфата)

Кристиан Николов, който навръх Великден отне живота на тв водещия Милен Цветков на столичиня бул. „Черни връх”, само ден преди трагичния инцидент е получил акт на Витоша за  неспазване на забраната за разходки в паркове и градини. С него са били и спътниците му в джипа-убиец – синът на депутата Лъчезар Иванов – Георги и приятелката му Симона Цветкова. Това разкрива единствено пред „Уикенд” източник от обкръжението на богаташките наследници, който прекарва часовете преди катастрофата в тяхната компания.

На Витоша Кристиан и компания се събрали, за да отпразнуват рождения ден на Симона.

Те се спрели на местността „Златните мостове”, защото се намира в близост до града и е подходяща, както за разпускане, така и за преходи. „Избрахме да сме там, защото е на има-няма петнайсетина минути път с кола от Бояна”, твърди пред наш репортер член на компанията. Уговорката ни с него е да не споменаваме името му, както и това на останалите хора от групата – общо 10 човека. Дотам част от групата се качили с Кристиан и неговото злополучно „Ауди Q7” с което ден по-късно студентът-наркоман уби Милен на пътното платно.

Кристиан Николов оставил джипа в началото на местността и нагоре продължили пеша. В една от по-полегатите части на планината младежите си организирали импровизиран рожден ден, въпреки забраната. Очевидно шансът не е бил на тяхна страна, защото макар че са успели да се изкачат на една от възможно най-високите части в местността, те попаднали на пеш патрул, обхождащ района за нарушители. Полицаите поздравили групата и ги помолили да се спуснат по-надолу, за да извършат рутинна проверка на документи.

„Опитахме се да изглеждаме спокойни, защото повечето от нас бяха с маски. Не бяхме извадили още алкохол, нито сме вдигали много шум. На пръв поглед всичко изглеждаше нормално.

Притеснявахме се само, защото с нас имахме наркотици – амфетамини и малко трева, но те бяха прибрани в една от раниците. Полицаите дори не ни провериха за дрога”, твърди член на компанията.

Някои от участниците в сбирката обаче били във видимо неадекватно състояние, държали се  изключително грубо с униформените и въпреки че многократно им е била направена забележка, те отказали да сътрудничат и да се подчинят на полицейското разпореждане.

Синът на Лъчо Мозъка – Георги, бил най-агресивен.

Той дори отправил предупреждение към полицаите да внимават, защото баща му е депутат от ГЕРБ. След това, въпреки че полицаите се опитали да го хванат за ръката и да го спрат, той демонстративно продължил да върви напред, пренеберегвайки забраните.

„Имаше двама униформени и след като полицайката го хвана, той й блъсна ръцете. Предполагам, че този с нея е бил новобранец, защото иначе щеше да го отнесе още на Витоша”, твърди член на компанията. „Георги изкрещя, че ще ги оправи всичките куки. Това си е част от темперамента му и на моменти е доста нервен. Разбираемо е, защото не спира да се друса“, издава източникът ни.

Предвид арогантното им поведение и неподчинението им е поискан допълнителен екип от 6-то РУ, който оказва съдействие и минути по-късно пристига на мястото.

„Предполагам, че повикаха подкрепление, защото се страхуваха да не бъдат нападнати. Все пак бяха само двама души, от които единият беше жена”, разказва информаторът ни. „Мисля, че очакваха, че от 6-то ще ни обискират и задържат, но това така и не се случи. В интерес на истината аз също си го помислих”, твърди той.

Наглият тон на Георги Иванов и заплахите, че баща му е депутат, обаче изобщо не дали резултат и още преди подкреплението да успее да окаже съдействие, на всичките десет души от компанията били написани актове в размер на 5000 лева заради нарушаване на карантината и забраната за разходки в паркове и градини. Въпреки че полицаите били силно афектирани от арогантното отношение на някои от членовете на компанията, те изобщо не ги проверили за притежание на наркотици, тъй като се очаквало обискът да бъде извършен от групата на 6-то, която е била повикана за подкрепление. За тяхна най-голяма изненада такъв обаче не бил направен, въпреки че на земята около тях се търкаляли раници и пликове. „Никой не провери нито раниците, нито торбата, защото предполагам, че не сме изглеждали съмнителни”, твърди източникът на Уикенд.

„Истината е, че не беше някакво страшно парти. Не сме пили алкохол, не сме били особено шумни. С нас нямаше нито маси, нито столове, дори не бяхме взели одеала. Просто седяхме на земята и си говорехме”, твърди човека, присъствал на сбирката. С тях дори било и малко чихуахуа, собственост на момче от компанията. „Бяхме го качили умишлено, въпреки че е повече от ясно, че няма как десет човека да разхождат едно куче”, смее се той. По негови думи дори облеклото им не отговаряло на хора, тръгнали с нагласата да купонясват и голяят в планината. „Всичките бяхме с тениски, суичъри, шапки. Не сме се обличали за купон!”, категоричен е той. Младежите просто искали да се разходят на въздух и едновременно с това да уважат приятелката им и да се позабавляват.

„Честно казано, имахме голяма нужда от тази разходка в планината, затова и директно седяхме на земята, не сме постилали нищо, търсехме си директна връзка с природата, но ни секнаха рахата и спокойствието”, смее се информаторът ни.

Така след неочакваната полицейската намеса купонът приключил с актове в размер на 5000 лева за всички десет души от компанията, заради нарушаване на карантината и забраната за посещаване на паркове и градини.

След като младежите отнесли по един протокол и няколко по-остри предупреждения, те се разотишли, като Кристиан и Георги и Симона напуснали мястото със същия джип, с който ден по-късно студентът се вряза в автомобила на журналиста Милен Цветков. Това от своя страна само потвърждава факта, че джипът е бил използван от Кристиан, а не е взет нерегламентирано само в деня на произшествието, както се опитват да внушат майката на убиеца и адвокатите му.

Какво се е случило по-нататък с Кристиан, Георги и Симона, нашия източник няма представа. Предполага, че са отишли в дома на някой от тримата, където са се дрогирали цяла нощ.

„Кристиан не е лош шофьор, но смятам, че всички около него са наясно, че не му се случва за пръв път да кара под въздействието на опиати. Обичаше да кара надрусан, почти всеки ден го правеше. Просто малшанс…”, разсъжадава информаторът ни, който за наше учудване е склонен да си обяснява злощастния инцидент просто като лош късмет.
Приятелите на Кристиан –  Симона Цветкова и Георги Иванов, които са си тръгнали с него и са пътували с тузарския джип по време на мелето, също са разследвани по случая. Те са обвинеи за това, че са напуснали местопрестъплението, като срещу тях са повдигнати обвинения за затаяване на истината по отношение на факти за местопроизшествието, което се наказва със затвор до 5 г.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!