Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп: Китай трябва да понесе последствия за пандемията от коронавирус – Париж: Covid-19 не е тръгнал от НАШАТА лаборатория в Ухан спонсориана от президента-комунист Обама

Париж: Covid-19 не е тръгнал от НАШАТА лаборатория в Ухан

Твърденията на САЩ, че имало някаква връзка между появата на новия коронавирус и дейността на китайската научно-изследователска лаборатория в Ухан, са неоснователни. Това заяви представител на Елисейския дворец пред агенция „Ройтерс“.

Загадка! Как се зарази екипажът на самолетоносач, който не е акостирал на брега?

„Искаме да отбележим, че до ден днешен няма никакви фактически данни, потвърждаващи такъв род информация, циркулираща напоследък в САЩ, където пресата съзира такава връзка между произхода на COVID-19 и работата на лабораторията P4 в китайския град Ухан", заяви представителят на администрацията на френския президент Еманюел Макрон.

Григор Лилов: Да напомня, че както посочих в поста си от 26 януари, най-съвършената лаборатория на Националния китайски бактериологичен и вирусен център в Ухан е френско дело и технология. Да напомня, че тогава посочих и факта за съвместни научни разработки. И другия факт - най-, най-първите заразени французи бяха научни работници по съвместни междудържавни проекти в този Център.

САЩ разследват появата на коронавируса, съобщи Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп каза в събота, че Китай трябва да понесе последствия, ако е бил "съзнателно отговорен" за пандемията от коронавирус, съобщи Ройтерс.

"Ако това е било грешка, грешката си е грешка. Но ако те са били съзнателно отговорни, тогава, мисля, че със сигурност трябва да има последствия", каза Тръмп на редовен брифинг. Той не уточни какви действия могат да предприемат САЩ.

Тръмп и негови високопоставени сътрудници остро критикуваха Китай за липсата на прозрачност, след като заразата с коронавируса избухна в Ухан.

Тази седмица Тръмп прекрати финансирането на Световната здравна организация (СЗО), която обвини в ориентация към Китай.

САЩ водят разследване на обстоятелствата около появата на пандемията от Ковид-19 и установяват произхода на новия коронавирус, съобщи на брифинг в Белия дом американският президент Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс.

"Станаха много странни неща, водят се много разследвания и възнамеряваме да изясним какво се е случило", каза Тръмп. "Това нещо дойде от Китай, пострадаха 184 държави и територии, това е много лошо. Трябва да изясним къде е възникнало това", подчерта президентът.

Тръмп каза, че ще се запознае с медийните съобщения, че американските власти са отпуснали преди няколко години грант на лаборатория в китайския град Ухан, и ще го отмени, ако тези средства продължават да постъпват в Китай.

Президентът беше помолен да коментира информация в медиите, че националният институт по здравеопазване на САЩ през 2015 г. е отпуснал на китайска лаборатория грант от 3,7 милиона долара. Тръмп каза, че е чувал за това, че администрацията на президента Обама е отпуснала такъв грант.

Комунистът Плевнелиев с приемното си комунистическо семейство Обама

и комунистическия си настойник, майор от УБО Борисов

Американският държавен глава изрази съмнения и за действителния брой смъртни случаи в Китай, който вчера беше ревизиран от властите в Пекин. Тръмп каза, че в Китай трябва да са починали много повече хора, отколкото в САЩ, които в момента са епицентър на глобалната пандемия и съобщават за най-голям брой свързани с вируса смъртни случаи в света.

Най-много трябва да са в Китай, това е огромна държава. Тя премина през ужасен проблем с това, при тях трябва да има най-много (смъртни случаи), каза Тръмп пред журналисти.

Китай съобщи, че починалите са 4632, докато починалите в САЩ вчера подминаха 39 000.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://lupa.bg/

https://www.facebook.com/

https://frognews.bg/

http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!