Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жестоката смърт на един бивш военнослужещ

Gao Zhisheng, специално за Epoch Times

Получих огромно количество материали и документи, изобличаващи кървавите престъпления на тиранията на ККП (китайската комунистическа партия). Тези материали успяха да стигнат до мен поради мъдростта, куража и уникалното упорство на онези, които са били нередно осъдени и подложени на несправедливо отношение в Китай. Изправени пред подобни ужасяващи актове на жестокост, нашето мълчание и онези, които ни заставят да мълчим, ни правят да загърбим своите чувства и съзнания на човешки същества.

Видял съм много неща през живота си. Но снимката на трупа на 30-годишния Ма Джишин (Ma Zhixin) накара кръвта ми да закипи и не можах да заспя през цялата онази нощ. На гърба на снимката беше написано: „Ма Джишин, комунистически военен, прехвърлен на цивилна работа, пребит до смърт от полицията в затвора за Обществена сигурност към Бюрото по лесовъдство в Ябули, провинция Хейлонджиан (Yabuli Forestry Bureau, Heilongjiang Province), с 11 счупени ребра, счупен гръбнак и тяло, покрито в рани.”

Къде е сигурността за военните, прехвърляни на цивилна работа? Няма закрила за обикновените хора. През последните няколко години отделът за Обществена сигурност към Бюрото по лесовъдство в Ябули, провинция Хейлонджиан, показа, че не е нищо повече от хайка размирници и бандити. Те замеряха с камъни дома на организатора на петиция Сон Баоджу (Song Baozhu), изпочупиха прозорците му, хвърляха вътре бензинови бомби и подпалиха къщата му. Друг негов съмишленик Ли Гуижъ (Li Guiju) също бе пребит до смърт. Семейството му получи само 150 000 юана (около 20 000 щ.д.) като компенсация за смъртта му.

Тъй като самият аз съм демобилизиран военен, се чувствам необичайно опечален от смъртта на Ма Джишин. За военните е трудно да се прехвърлят на цивилна работа. Напускането на армията означава, че те трябва да се състезават с по-млади от тях мъже, за да изградят кариера. Колкото и да им е трудно, те полагат усилия да оцелеят, с добруване. Как може опитът за преход към цивилен начин на живот да причинява такава омраза у полицията?

Потресаващият образ на тялото на Ма Джишин е трагичен, шокиращ и потресаващ. Той разкрива ужасяващата омраза на „народната полиция” към военните, прехвърлени на цивилна работа – същите военни, защитавали правата на същите полицаи. За нас е невъзможно да си представим отчаянието и страданието, преживяно от Ма Джишин в мига преди жестоката му смърт. Неговата снимка е мъчителна. Настоявам, в качеството си на човешко същество, властите да накажат убийците, да предоставят адекватна компенсация на семейството му и да се извинят на обществеността, показвайки по този начин някаква човечност.

Починалият отдавна си е отишъл, но какво остава за онези от нас, които оставаме? Тази снимка е предупреждение към всички нас: „Пазете се от съществуващата комунистическа диктатура и жестоката й природа”. С това ние споделяме болката и бремето на семейството на Ма Джишин. Но за да се спре това ужасяващо зло и заради духа на Ма и неговото семейството, за насилието трябва да бъде съобщено пред Комисията по човешки права към ООН, пред президента на Международния олимпийски комитет г-н Рох и пред парламента на всяка една държава. Увеличете снимката на Ма и я запечатайте в съзнанията и сърцата на всеки военен – всеки един военен, който би могъл да бъде прехвърлен на цивилна дейност. Запечатайте я в сърцето на всеки китайски гражданин. Образът е по-силен от всяка дума.

Нека душата ти почива в мир, Ма Джишин.

Избиването на невинни хора би могло да бъде една временна бариера, но пътят на човешките права в Китай ще продължи оттам, където падна Ма Джишин.

[Бележка на редакцията на Epoch Times: Според репортажи от Китай тази трагедия започнала на 17 май 2006 г., когато Ма Джишин зашлевил плесник на заместник-директора на Лианхе Мениджмънт (Lianghe Management) по време на спор. Впоследствие зам.-директорът приема извиненията на Ма Джишин и 400 юана (приблизително 53 щ.д.) като компенсация. Ма Джишин смята, че този конфликт е приключил. За нещастие, на 22 юни 2006 г. от Обществена сигурност към Бюрото по лесовъдство в Ябули го арестуват и го обвиняват в измама. На 39-тия ден в центъра за задържане, Ма Джишин е пребит до смърт.]

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!