Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕС и Пекин разговарят за преследването на Фалун Гонг

Едуард МакМилан-Скот (Edward McMillan-Scott), вицепрезидент на Европейския парламент, заедно с Джейн Дай, чийто съпруг е убит от китайския комунистически режим заради практикуване на Фалун Гонг, бяха интервюирани от медии в сградата на Европейския парламент, след като членове на ЕП се срещнаха с представители на Пекин за да разговарят по въпроса за човешките права в Китай. Страсбург, Франция, 26-27 септември 2007 г. (Zhang Yue/Epoch Times)

Zhang Yue, Epoch Times

СТРАСБУРГ – Членове на Европейския парламент (ЕП) се срещнаха с представители на Пекин в сградата на ЕП в Страсбург, Франция, за да разговарят по въпроса за човешките права в Китай. Вицепрезидентът на ЕП Едуард МакМилан-Скот, заедно с жертвите на преследваната от китайския комунистически режим практика Фалун Гонг Джейн Дай и нейната дъщеря бяха интервюирани от медии в сградата на EП, където бе наблегнато на насилственото и нелегално изземане на органи от практикуващи Фалун Гонг.

Една от основните теми по време на състоялата се между Пекин и Европейския парламент среща в Страсбург бе продължаващото вече 8 години преследване на медитативната практика Фалун Гонг в Китай.

ККП поиска да разговаря насаме с г-н Едуард МакМилан-Скот (Edward McMillan-Scott).  

Вицепрезидентът на Европейския парламент е дългогодишен поддръжник на Фалун Гонг и като такъв той призова международната общественост да разследва събирането на органи от живи практикуващи Фалун Гонг.

Преди разговорите много последователи на медитативната практика в Европа се събраха пред сградата на Парламента на Европа и отправиха апел към него да упражни натиск върху ККП да прекрати преследването в Китай.

На мястото на протеста г-н МакМилан-Скот, който също е и член на Коалицията за разследване преследването на Фалун Гонг (Coalition to Investigate the Persecution of Falun Gong / CIPFG), доведе със себе си двама от своите асистенти, които да се запознаят допълнително с преследването в Китай.

По-късно  МакМилан-Скот покани Джейн Дай и нейната дъщеря Фаду в зданието на ЕП, където те бяха интервюирани от няколко международни медии, включително Euro News и BBC.

Едуард МакМилан-Скот каза пред репортерите, че в Пекин стават сериозни нарушения с човешките права. И че в Европейския парламент апелите за бойкот на Олимпийските игри през 2008 г. започват да набират сила и да се радват на все по-широко внимание и подкрепа.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!