Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мафията в Италия е като мафията в България – чака нов транш на пари от Брюксел

Днес премиерът на България Бойко Борисов, видимо изпаднал в словесен делириум, се закани да се вкара в чакалнята на Еврозоната. Не България, а себе си, защото той е държавата. Него никому неизвестни лица (или държави) го сравнявали с Германия и Сингапур - по килограми ли, по акъл ли, казва ли ти някой?! Но това е световна тайна, за която е информиран само българският премиер-държава.

Премиерът ни Бойко, преди да се закълне във внуците си, пак незнайно защо - може би да засвидетелства непорочността си, докато е "станал отец без да иска", призна свое огромно прегрешение. Трябвало е да бъде по-твърд (според него) и вече да е подал документи за чакалнята на Еврозоната, защото сега на държавите, които са вътре, щяли да се раздават трилиони евро за справяне с коронавируса и икономическите последици.

"Не трябваше да се огъвам за "чакалнята" на Еврозоната. Виждате колко пари отпускат. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране. Европейската централна банка отпуска трилиони за възстановяване на държавите от "чакалнята" и Еврозоната. Ще кандидатстваме в Еврозоната до края на април. Убеден съм, че ще бъдем приети." - заяви днес Бойко Борисов пред медиите в Хасково.

Милият, така и не е разбрал, че става въпрос за заеми. Но него това едва ли го интересува. Той ги тегли, той ги харчи, а ги връща българският народ. Защото... Той е... Неговото име е...

В същото време, докато в България няма тестове за коронавирус, се откроиха видни спомоществователи, сред които и депутата от ДПС Делян Пеевски - клиент на ББР. Ама дал това, онова - пари, респиратори, консумативи и така до края на света - хвалят го "свинските" медии.  Даже поръчкова анкета (поискана от агенция "ПИГ") го изстреля в одобрителния от българите списък с 28% и още малко не му достигна да задмине президента Румен Радев, който е избран с гласовете на над 2 млн. българи. Блажени са вярващите! Не е много ясно за какви заслуги сънародниците ни харесват Пеевски - политически, олигархични или дарителски. Както не е ясно и как за един ден се превърна в милионер и откъде са му парите. Но на кой му пука. В извънредно положение сме. Трябва от сутрин до вечер да се всява страх и паника и да не мислим за нищо друго, освен за Борисов, Мутафчийски и Пеевски - героите на коронавируса в България.

Световноизвестният журналист и писател Роберто Савиано е направил много важно изявление пред международните медии за италианската мафия. И тя като българската се е загрижила за народа - раздавала храни, кредити без лихви и се включвала във всякакви други дарителски инициативи, за да получи одобрението на съгражданите си. И си мисли за трилионите евро от Брюксел.
Савиано е обърнал сериозно внимание и на целите на мафиотските групировки - изкупуване на затруднени бизнеси, спечелване на доверието на бъдещи подставени лица за съмнителни сделки, свързани с очакваните траншове от ЕК под формата на помощи за възстановяване на италианската икономика.

Не можете да отречете приликите между българската и италианската мафии в това отношение, нали? С разликата, че: "В България мафията си има държава". Каза го Роберто Савиано през 2014 г. за нашата мила родина в интервю за Даниела Тренчева. А оттогава почти нищо не се е променило. Пеевски и Борисов продължават да управляват България в тандем с постановката пред външни и вътрешни фактори - "Ние сме две отделни глави", докато всички са наясно, че главите имат общо тяло.

"Престъпните организации в Италия раздават храна и предоставят безлихвени кредити на нуждаещите се, за да се опитат да разширят влиянието си. Италианските мафиотски структури са готови да заграбят изпаднал в затруднения бизнес в намиращата се в криза заради коронавируса държава, очакваща европейско финансиране за изтощената си икономика. Ако Европа не се намеси скоро, парите на мафията, които са вече в Германия, Франция, Испания, Холандия, Белгия, ще се увеличат многократни. На най-ниско ниво престъпните организации осигуряват хранителни стоки за най-бедните италианци, твърди Савиано.
В южната столица на Италия Неапол лихварите по заповед на Камората са отменили лихвите по дълговете към тях. С каква цел? Вероятно така някой може да бъде накаран да сложи подписа си под договор от името на мафията" предупреждава италиянският писател Роберто Савиано.

Роберто Савиано е известен с книгите си срещу мафията. Най-известната от тях „Гомор“ разказва за Комората в Южна Италия. В книгите си той описва как мафиотските групи успешно разширяват бизнеса си извън търговията с наркотици и друга незаконна дейност и навлизат в законни бизнессектори в цял свят. 

Савиано живее в момента в Ню Йорк и е под полицейска закрила заради заплаха за убийство след публикуването на „Гомор“, пише АФП.

В книгата се описва подробно дейността на неаполитанския престъпен синдикат Камора и печалбите, които реализира от дейността си в различни икономически сектори от мода до рециклиране на отпадъци.

Коментарите на Савиано бяха направени, след като германският вестник „Ди Велт“ предупреди в своя публикация, че ако канцлерът Ангела Меркел не се противопостави на призивите на Италия за т. нар. коронаоблигации или споделен дълг на еврозоната, от това ще се възползва мафията.

След дълги спорове министрите на финансите на ЕС се споразумяха за спасителен пакет от 500 милиарда евро за европейските страни, засегнати силно от коронавируса, но отклониха исканията на Италия и Франция за общи заеми.

„Мафията в Италия просто чака нов транш на пари от Брюксел“, написа коломнистът на „Ди Велт“ Кристоф Шилц, като предупреди Европа, че не трябва да раздава пари неограничено „без никакъв контрол“.

Коментарите бяха незабавно разкритикувани от италианския външен министър Луиджи Ди Майо, който заяви пред телевизия РАИ 1, че такова мнение е „срамно и неприемливо“.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://liberta.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!