Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски адвокат по човешките права задържан от тайните служби

Гао Джишенг (Gao Zhisheng), китайски адвокат по човешките права. (Epoch Times)

Известният китайски адвокат по човешките права Гао Джишенг е задържан от тайната полиция в Пекин след публикуване на неговото отворено писмо до американския Конгрес, изтъкващо засилването на злоупотребите с човешките права от страна на китайския режим. Гао призовава световната общественост да обърне внимание на катастрофата с човешките права в Китай, произтичаща от Олимпийските игри в Пекин.

Китайският адвокат по човешките права г-н Гао Джишенг (Gao Zhisheng) публикува на 21 септември отворено писмо до Парламента и Сената на Съединените щати, за да апелира за тяхното внимание към непрекъснато увеличаващите се нарушения на човешките права в Китай преди Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Според анонимен очевидец на 23 септември тайната полиция в Китай е отвела Гао, най-вероятно далеч от Пекин съдейки по сигналите на Гао преди това. Състоянието на Гао и семейството му (съпруга и две деца) е неизвестно.

В своето отворено писмо до американския Парламент и Сената Гао силно осъжда китайската комунистическа партия за нейното жестоко потискане на китайския народ в името на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г.

Според Гао китайският комунистически режим използва домакинството на олимпийските игри, за да докаже на китайския народ, че международната общественост поддържа неговата власт, а на света - че е способен да управлява страната и управлението му се подкрепя от китайския народ.

Гао Джишенг призова в името на бъдещите поколения западните политически лидери да последват примера на бившия американски президент Джими Картър относно Олимпийските игри в Москва през 1980 г.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!