Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австрия разхлабва карантината до дни, Германия се готви да я отмени на 19 април, НИЕ Я УДЪЛЖАВАМЕ!

w_55846129-800x450

„Австрия може да започне да отпуска мерките за борба с вируса, включително карантината, в началото на следващата седмица“. Това заяви канцлерът на страната Себастиан Курц.

Там заразените с COVID-19 са 12 109, а починалите 220 души.

На специална пресконференция канцлерът Себастиан Курц представи плана на правителството за следващите месеци. Той ще бъде осъществен при едно много важно условие – постигнатите досега добри резултати да се запазят. Затова и канцлерът призова населението да се откаже от традиционните семейни събирания по време на Великден и да спазва ограничителните мерки, за да не се случи така, че „да проиграем постигнатото с толкова труд досега”. Още от 14 април, тоест веднага след католическия Великден, ще отварят врати магазини с площ до 400 кв.м, както и строителните и градински пазари.

„Целта е от 14 април (…) по-малките магазини в размер от до 400 кв. м, както и железариите и магазините за градински стоки да отворят отново, при строги условия за сигурност, разбира се, а след това всички магазини и търговски центрове ще направят същото на 1 май, обяви канцлерът на Австрия.

Германия  на свой ред изготви списък с мерки, включително носене на маски навън, ограничаване на събирането на хора на обществени места и бързо проследяване на веригите на разпространение на заразата, предаде Ройтерс, цитирана от Кросс.

Според властите това ще позволи животът отново да започне да тече нормално, когато карантинните мерки бъдат отменени на 19 април. Мерките са заложени в проектоплан за действие, изготвен от министерството на вътрешните работи.

Според него те ще са достатъчни, за да гарантират ниски нива на разпространение на коронавируса, когато общественият живот постепенно бъде възстановен.За да е възможно това, трябва да се въведат механизми за проследяване на над 80% от хората, с които е контактувал заразен човек, в рамките на 24 часа от поставянето на диагнозата.

Училищата ще могат да отворят отново врати, когато решат отделните провинции, а стриктният граничен контрол ще бъде облекчен.

Испания, която вече води Италия по брой потвърдени случаи в Европа, също отбелязва спад. Официалните данни показват, че смъртните случаи за денонощие намаляват за четвърти пореден път. В неделя те са 637, а това е най-малкият брой починали от около две седмици насам. По-малко са и заразените.

Здравните власти в Белгия съобщават, че епидемията от COVID-19 в страната е почти овладяна, но призоваха гражданите да продължат строго да спазват мерките още няколко седмици. За първи път в събота броят на изписаните от болница с подобрено здраве превиши броя на новоприетите болни. За последното денонощие в страната от заболяването са починали още 185 души, с което бройката на жертвите достига 1632. В болница вчера са били приети 420 човека, а 235 са били изписани. Досега в Белгия са установени 20 814 заразени, пише БТА.

Починалите във френски болници през последните 24 часа от Covid-19 са 357. Това също е най-малкият брой жертви на коронавируса за денонощие през последната седмица, съобщи генералната здравна дирекция, цитирана от Франс прес. Общо 8 078 души са починали от началото на епидемията във Франция, 5 889 от тях в болници и 2 189 в старчески домове и други медицинско-социални заведения.

Междувременно основните индекси на водещите европейски фондови борси се повишиха силно в началото на днешната сесия, тъй като темпът на новите случаи на коронавирус изглежда се забавя в региона, информира Си Ен Би Си, на която се позова БТА.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!