Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обществеността на Словакия приветства Огъня за човешки права

При посрещането на Щафетния огън за човешки права (Human Rights Torch Relay) в Словакия реч изнесе президентът на Гражданската консервативна партия Питър Татар (Peter Tatar). 14 септември 2007 г. Братислава, Словакия. (Epoch Times)

Epoch Times – Словакия, boycott2008games.blogspot.com

БРАТИСЛАВА - Огънят за човешки права пристигна в столицата на Словакия. На централния площад в сърцето на Братислава факелът беше донесен от представител на Австрия.

На официалната церемония за посрещане Щафетния огън за човешки права (Human Rights Torch Relay) в Словакия пръв изнесе реч заместник декана на Университета Comenius в Братислава, Питър Oсуски (Peter Osusky), който сравни предстоящите Олимпийски игри в Китай с тези в Берлин през 1936 г."които послужиха също така като камуфлаж за режима, който се оказа един от най-лошите в света".

Г-н Oсуски, член на Словашкия олимпийски комитет, представи своето критично становище на обикновен гражданин. Той говори за невинните хора, страдащи в Китай, в това число католиците и практикуващите Фалун Гонг, наблягайки на факта за събирането на органи на живо от Фалун Гонг. Той направи аналогия на това деяние с филма „Мълчането на агнетата”.

Активистът за мир и публицист Едуард Чмелар (Eduard Chmelar) приветства Глобалната щафета и каза, че е съпричастен към нейната "благородна идея":

"Присъединявам се към гласовете, които призовават Китай да изпълни своите международни задължения. Олимпийските игри не се свеждат само до медалите, забавлението и печалбата. Олимпийските игри имат свои собствени идеали. Без тях, те се обезсмислят".

Реч изнесе и президентът на Гражданската консервативна партия Питър Татар (Peter Tatar), който отбеляза че икономическият прогрес на Китай е за сметка на свободата на неговите граждани. Той изказа благодарност, че Огънят за човешки права преминава през Словакия, отправяйки пожеланието новината за факелната щафета да стигне не само до Китай, но и до целия свят.

Своята подкрепа изрази и Павел Петрик (Pavel Petrik), президент на Партията на Зелените, като каза:

"Аз съм уверен, че Олимпийският идеал няма нищо общо с погазването на човешките права".

След кратка реч, изобличаваща престъпленията на комунизма, факелът беше предаден на представител от Швейцария, която е следващата от 37-те страни, през които Огънят за човешки права преминава.

Миналата седмица международни адвокати по човешките права призоваха към бойкот на Олимпиада 2008 в Пекин, въз основа на обвиненията, че Китай убива практикуващите Фалун Гонг, за да отнема техните органи.

Новозеландския адвокат по човешки права Ричард Маклауд (Richard MacLeod) каза, че Олимпийските игри догодина са отлична възможност за света да заеме твърда позиция.

Трябва да е научен урокът от Олимпиадата през 1936 г. в Берлин, когато светът подкрепи и позволи да се проведе Олимпиада, при все, че знаеше за деянията на нацистите. Затова не можем да позволим същото да се случи и с Китай, призова г-н Маклауд.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!