Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп: За САЩ предстоят най-трудните седмици. Ще има много смърт! Но трябва да се върнем на работа!

Президентът на САЩ заяви, че няма търпение икономиката да заработи отново

Тази страна не е създадена, за да бъде затворена. Не може лекът да бъде по-лош от проблема. Не може да разрушим страната си. В даден момент някои трудни решения ще трябва да бъдат взети. Ние трябва да се върнем към работа., каза президентът

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че на страната предстоят най-трудните ѝ седмици досега, докато случаите на коронавирус се увеличават, като същевременно изрази нарастващо нетърпение спрямо мерките за социално дистанциране и заяви, че няма търпение икономиката да заработи отново, предаде Асошиейтед прес.

"Ще има много смърт, за нещастие. Ще има много смърт", заяви той в мрачното начало на всекидневния си брифинг за пандемията, но след това продължи: "Тази страна не е създадена, за да бъде затворена. Така само причиняваме вреда на хората. Не може лекът да бъде по-лош от проблема. Не може да разрушим страната си. Не може да позволим това да продължава с месеци. В даден момент някои трудни решения ще трябва да бъдат взети. Ние трябва да се върнем към работа".

Тръмп обвини някои щати, че искат повече медицински материали, отколкото реално имат нужда. "Страховете от недостиг доведоха до раздути претенциия", каза той. 

Тръмп намекна също, че има заслуга за доставката на респиратори от Китай за Ню Йорк, и заяви, че очаква благодарност от губернатора на щата Андрю Куомо, който по думите му е получил повече помощ от всеки друг. Куомо бе похвалил правителството на Китай за помощта за осигуряване на доставката на респиратори за щата, пристигнала вчера на летище "Кенеди".

Тръмп отново похвали ползата от лекарството, използвано против малария, ревматоиден артрит и лупус - хидроксихлорохин.

 "Чуваме наистина позитивни истории. Продължаваме да събираме данни. Може и аз да го взема. Ще трябва да попитам моите доктори за това, но може да го взема", каза президентът. 

Той добави, че федералното правителство разполага с 29 милиона дози и добавя още към националния запас и се похвали, че вчера е помолил премиера на Индия Нарендра Моди да отмени забраната, наложена на американска поръчка за медикамента.

"Ще разпределим допълнителен значителен брой военнослужещи, които да помогнат на щатите. Това ще бъдат хиляди военни, военни лекари, професионалисти, медицински сестри и и друг медицински персонал", заяви още държавният глава. 

Той уточни, че това подкрепление ще получи скоро своите нареждания за времето и мястото на разполагането. 

"Те ще отидат на война, в битка, за която не бяха подготвени адекватно", добави американският президент. 

"Също така мога да информирам, че по моя заповед 1000 войници ще бъдат изпратени в град Ню Йорк, за да осигурят помощ там, където е най-необходимо", заяви Тръмп, като нарече този метрополия централна точка за разпространението на болестта, причинена от новия коронавирус. 

Миналия понеделник плаващата болница на ВМС на САЩ, "Комфорт", успя да приеме до 1000 пациенти.

На борда има 12 операционни зали, зала за рентгенови изследвания, лаборатория и две кислородни инсталации. Болницата е предназначена да приема пациенти, които не са били заразени с коронавирус: това ще намали тежестта за болниците в Ню Йорк.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: http://epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!