Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Герб ни тровят дори в кризата: 60 вагона с отпадъци от Англия пристигнаха край Враца

60 вагона с отпадъци, които ще бъдат използвани като гориво за дейността на завод край Враца пристигнаха през последните няколко дни в село Бели извор.

Пратката идва от Англия и е преминала през всички задължителни проверки на властите. Информацията беше потвърдена и от фирмата-получател, и от дружеството, наето да превози товара от Варна до Враца.

От фирмата не крият, че отдавна използват отпадъци като гориво за своята дейност, като за това са снабдени с всички необходими филтри, които не позволяват в атмосферата да бъдат изхвърляне отрови и канцерогенни вещества.

Пратката е била проверена на пристанището във Варна, като по време на проверката от местното РИОСВ е присъствал и екоминистър Емил Димитров.

Вагоните със суровината са били проверени и от РИОСВ във Враца и едва след това са били изпратени към завода за цимент край Бели извор. Те са пристигнали на два транша. Първите 30 вагона са постъпили в петък, а още толкова – в понеделник.

От дружеството, наето да ги превози, потвърдиха броя на вагоните, но отказаха да назоват колко тона вторични суровини са постъпили в циментовия завод край Враца.

БНР

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!