Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Огънят за човешки права пристигна в Румъния

Epoch Times - Румъния

ТИМИШОАРА – Поредната дестинация от световния маршрут на Огъня за човешки права е Тимишоара, Румъния, известна като мястото, където бе положено началото на вълната за освобождение от комунистическото управление на диктатора Николае Чаушеску през 1989 г.

В типичния си имидж на радетел за демокрация и човешки права Тимишоара отвори врати за Щафетата на огъня за човешки права (Human Rights Torch Relay), който бе запален на 9-ти август 2007 г. на площад Синтагма пред гръцкия Парламент и ще бъде пренесен през над 100 града и 35 страни в света.

В основата на инициативата за международна щафета на Огъня за човешки права стои идеята за подобряване състоянието с човешките права в света, и най-вече в Китай. Инициативата е дело на Коалицията за разследване преследването на Фалун Гонг (Coalition to Investigate the Persecution of Falun Gong / CIPFG), международна коалиция със седалище в Лондон, в която участват загрижени за нарушаването на човешките права в Китай граждани и организации от цял свят.

CIPFG и неговото начинание Огънят за човешки права получиха значителна подкрепа в лицето на кмета на Тимишоара г-н Георге Циуханду (Gheorghe Ciuhandu).

На събитието присъстваха още видни спортисти като златната и сребърна медалистка от Летните олимпийски игри в Сидни (2000) Мария Олару (Maria Olaru), тройният балкански шампион по лека атлетика Догар Табита (Dogar Tabita) и националният вицешампион на 300 м Розенблум Аида (Rosenblum Aida), както и изтъкнати граждани като г-н Дуцу Дарие (Ducu Darie) - директор на Европейския театрален съюз, университетският преподавател г-н Василе Доцеа (Vasile Docea), представители на медиите и много други граждани на града.
Между организаторите на посрещането на Огъня за човешки права в Тимишоара бяха Института за международни култури и асоциацията "AvangArt".

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!