Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чешкият вицепремиер подкрепи Огънят за човешки права

Мартин Бурсик, вицепремиер на Чехия и министър на околната среда, бе един от носителите на Огъня за човешки права (Human Rights Torch Relay) до Стария градски площад в Прага. Там той предаде огъня на г-ца Синсия Джиянг, практикуваща Фалун Гонг, изтезавана за това от китайската комунистическа партия в един от нейните трудови лагери. (Epoch Times)

ПРАГА - Огънят за човешки права бе посрещнат в Чехия от бележити атлети и политици като бившия президент на страната Вацлав Хавел, министърът на отбраната Властта Парканова, вицепремиерът по европейските въпроси Алексъндр Вондра, министърът на външните работи Карел Шварценберг, олимпийският сребърен медалист Адолфина Такова и др.      

Мартин Бурсик, вицепремиер на Чехия и министър на околната среда, бе един от носителите на Огъня за човешки права (Human Rights Torch Relay) до Стария градски площад в Прага. Там той предаде огъня на г-ца Синсия Джиянг, практикуваща Фалун Гонг, изтезавана за това от китайската комунистическа партия в един от нейните трудови лагери.

Бившият политически затворник, министър на вътрешните работи, вице-председател на чешкия Сенат и член на Парламента Ян Румл, който сега оглавява Olympic Watch, бе един от пожелалите успех на Огъня за човешки права:

"Огънят за човешки права превъплъщава почитта към индивида, хармоничното развитие на човешката личност и защитата на човешкото достойнство. Нито едно от тези неща не стават днес в Китай. Затова аз смятам, че Китай не заслужава да е домакин на Олимпийските игри. За мене този огън е единственият истински и присъщ Олимпийски огън и аз му пожелавам слънчеви дни като днешния тука в Прага.”  

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!