Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бо Силай: С китайските трудови лагери към APEC

Бо Силай (Bo Xilai), министър на търговията на Китай, издигнал се до този пост и до високите етажи на комунистическата партия като администратор на провинция Ляонинг - един от главните производствени центрове на Китай, където са концентрирани най-много принудителни трудови лагери. (AFP)

Един от ключовите делегати на Китай на срещата на високо равнище на APEC тази седмица в Австралия е министърът на търговията Бо Силай, който се издигна до този пост и до високите етажи на комунистическата партия след като работи особено усърдно като администратор на провинция Ляонинг - един от главните производствени центрове на Китай, където са концентрирани най-много принудителни трудови лагери.

Китайската провинция Ляонинг (Liaoning) е под управлението на Бо Силай (Bo Xilai) от януари 2001 до февруари 2004 г.. През този период той планира и разгръща огромно строителство на затвори и трудови лагери в района, като хвърля над 1 милиард юана за ремонт на прословути наказателни институции като принудителния трудов лагер Масанджа (Masanjia Forced Labour Camp).

През 2003 г. провинция Ляонинг инвестира 500 милиона юана в Шенянг (Shenyang) за построяването на първия комплекс от затвори в Китай, предназначен за практикуващи Фалун Гонг (Falun Gong/Dafa, преследвана от китайския  комунистически режим медитационна практика, бел. ред.). Комплексът се простира върху повече от 1.3 квадратни километра площ, съобщава Информационният център на Фалун Дафа.

Според твърденията Бо Силай е нареждал открито на своите подчинени да използват изтезания срещу практикуващите Фалун Гонг, с цел да те да бъдат принудени да се откажат от практиката си. По време на управлението на Бо смъртните случаи вследствие изтезания се увеличават рязко.    

Така например практикуващият Фалун Гонг от Австралия Ю Пен (Yu Pan) разказва за своите ужасяващи преживявания в Центъра за задържане Данан, гр. Шенянг (Shenyang City's Danan Custody Centre), който се намира под управлението на Бо Силай. Пен отишъл да протестира за незаконното преследване на Фалун Гонг в Китай от 1999 г. насам и бил хвърлен в затвора, като в продължение на 6 месеца бил подложен на нечовешки изтезания.

„Когато хората разберат за степента на извършените престъпления, те ще бъдат ужасени и шокирани.”, казва г-н Ю.

Живеещ сега в Австралия, той е повдигнал обвинения срещу Бо Силай в австралийския съд. Подобна съдебна отговорност е потърсена на бившия управител на китайската провинция Ляонинг в около 10 страни по света, между които Канада, САЩ, Англия, Ирландия и Испания, където той е подведен под съдебна отговорност за такива сериозни престъпления като системни изтезания и геноцид.

От провинция Ляонинг бяха и първите репортажи в медиите, насочили вниманието на световната общественост към шокиращите зверства на принудително и на живо събиране на органи от хиляди практикуващи Фалун Гонг.

Знаейки тези факти за Бо Силай, много хора са изненадани, че този делегат бе допуснат в Австралия.

Паралелно с посещението на Бо Силай в Австралия за срещата на APEC, в Сидни пристигнаха и авторите на доклада, разследващ твърденията за събиране на органи в Китай, бившият държавен секретар на Канада за азиатско-тихоокеанския район Дейвид Килгор (David Kilgour) и международният адвокат по човешките права Дейвид Матас (David Matas).

Двамата канадски адвокати ще получат награда за своята работа в областта на човешките права, а също така и ще използват тази възможност за да посетят редица форуми в големите градове на Австралия относно човешките права и събирането на органи в Китай, което Дейвид Килгор определи като „нова форма на зло”, докарано от комбинирането на „тоталитарна система на управление и безпринципен капитализъм”.

Благодарение на усилията на хора като г-н Килгор и г-н Mатас, политическата общност в Австралия участва в APEC с ясното съзнание за истината относно същността на комунистическия режим в Китай.

Китайската комунистическа партия пренебрегва човешките права и демокрацията навсякъде, където й се позволи, каза г-н Килгор. Тя е основният поддръжник на военния режим в Бурма и спонсор на виновниците за избиванията в Дарфур, Судан.

„Можете ли да си представите, тя [ККП] даде на зимбабвийския диктатор Робърт Мугабе почетна титла, военен хеликоптер и финансова помощ?”, пита Килгор.    

„Смятам, че посочването и изобличаването на Китай в неговата роля…е най-ефективният инструмент, който хората по света имат сега.”

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Epoch Times Australia

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!