Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вигенин: Здравите депутати трябва да работят в парламента както лекарите – Никоя болница не е затворила заради заразен лекар, нашата отговорност не е по-малка

"Пожелавам бързо възстановяване на Хасан Адемов. Утре ще бъдат тествани всички народни представители. Позицията ми е, ако има други заразени - остават в карантина, здравите продължават работа, с маски и намален състав при обсъждане на законопроекти, гласуване в определен час, електронно или с полагане на подпис".

Това написа снощи в профила си във "Фейсбук" зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин.

Според него трябва да има тестове всяка седмица.

"Никоя болница не е затворила заради заразен лекар, нашата отговорност не е по-малка. Два пъти поставях на Председателски съвет въпроса как ще работим, ако това се случи, но темата беше отклонявана. Ръководството предпочете да спре работата ни, вместо превантивно да създаде съгласувано с оперативния щаб механизъм за работа. Сега ще го направим по принуда.

Разбирам колебанията на управляващите, защото картината е неясна и може да се окажат без мнозинство, на тяхно място и аз бих бил предпазлив.

Но няма драма, по-рано това се случи и в други парламенти - зная за Италия, Франция, Великобритания, САЩ, Украйна, Австралия, Иран, сигурно има и други.

Пазете се, стойте у дома, ползвайте маски навън!", пише още Вигенин.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!