Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Горанов: Ще предложа държавата да изтегли заем в размер на няколко милиарда. Нали искате да харчите!

big_ko

Правителството планира да изтегли голям заем, с който да се гарантира оцеляване на икономиката на страната. Това стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов по време на гостуването му в NOVA телевизия. 

Запитан в какъв размер ще бъде новия дълг, Горанов отговори: „Милиарди. Нали искате да харчите…“

По думите му все още се правят разчетите, но в началото на новата седмица, финансист номер 1 ще предложи актуализация на бюджета за 2020 година, пише flashnews.bg.

„Следващата седмица ще предложа първоначален вариант за актуализация на бюджета, свързан с възможността за осигуряване на повече финансиране на българския бюджет. Разбирайте поемане на дълг за да имаме готовност когато пазарите дадат възможност за това нещо, ние да сме подготвени.

Този милиард който ще добавим към Фонд „Безработица“ за съхраняването на заетостта, също трябва да намери място в сметките на държавата“, обясни Владислав Горанов.

„БНБ, заедно европейския банков органи и търговските банки ще анонсират единна методология за отсрочване на плащанията по банкови кредити. Така, че банките да могат да прилагат максимална гъвкавост към своите клиенти, без това да им тежи на капиталовите изисквания“, посочи още финансовия министър. 

Нова Тв

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!