Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ФБР разпитва китайски студентски лидери

ФБР е започнало да интервюира активисти от асоциации на китайски студенти в САЩ, като много агенти на ФБР са изпратени тайно по американски университети, за да наблюдават дейността на китайски шпиони, инфилтрирани като студенти във висши учебни заведения на САЩ,

Според главният редактор на Chinese Net Digest и старши активист за демокрация Су Шуилианг (Xu Shuiliang) ФБР е предприело мерки за разследване дейността на Асоциациите на китайските студенти и учени (Chinese Students and Scholars Association / CSSA) в американски университети, където Пекин упражнява контрол посредством мрежа от шпиони, подкупи и политически натиск над десетки китайски студентски групи, с цел изпълнение директивите на китайската комунистическа партия (ККП) в чужбина.

Г-н Уонг (Wang) от Ню Йорк, който предпочете да не споменава пълното си име, каза че поради натиска от разследването на ФБР няколко от специалните агенти на Пекин, базирани в китайски асоциации в Ню Йорк, са избягали обратно в Китай.

Г-н Су също спомена, че когато ФБР е осъществявало подобни разследвания в миналото, китайски специални агенти след тайните активисти за демокрация по същия начин са се връщали в Китай. Този път разследването на ФБР е много интензивно и специалните агенти на Пекин са били особено уплашени.

В сегашната си работа ФБР е било извънредно щателно относно агентите на ККП, което е в резултат на публикациите на независими източници, разкриващи тайни дейности на ККП в САЩ, каза г-н Су. Според него американци не могат да разберат напълно колко злонамерена може да бъде ККП, поради което е от изключителна важност независимите медии да продължават да я разобличават. Това ще помогне на Съединените щати да предприемат действия срещу специалните агенти и да научат повече за действителната ситуация с ККП и Китай.

Г-н Су спомена, че почти всички студентски асоциации (CSSA) са под контрола на китайските консулства и стават част от специалните организации на ККП. CSSA не са официално свързани с ККП, но работят под прикритието на социални развлекателни дейности. Като не само американските студенти, но и много китайски студенти не знаят за това.

Естествено, не всички студенти в китайските асоциации CSSA са членове на ККП или специални агенти, но обикновено лидерите на CSSA са назначени от ККП. Това датира още от времето на създаването на ККП, когато е започнало използването на нелегални групи като тези на профсъюзните работници или на студентите, за да може ККП да осъществява своите цели.

Г-н Су смята, че сегашната акция на ФБР е изиграла важна роля в преустановяване работата на специалните агенти на ККП. Много китайски студенти искат да останат в Съединените щати след като завършат следването си. Но веднъж правителството на САЩ разбере ли за тяхната дейност и предприеме ле мерки относно нея, техните образование и кариера ще са в опасност. Главно поради тази причина разследването на ФБР е изплашило лидерите на китайските студентски асоциации (CSSA).

Много китайски студенти не знаят за системата и законите на Съединените щати и живеят все още под сянката на ККП. Те имат илюзията, че ККП може да им предостави защита в Съединените щати и работят заради изгодата и страха си от ККП. Такива студенти може дори да не знаят, че това, което правят, е незаконно в Америка. Те също са жертви на ККП.

Неотдавна ФБР публикува съобщение в китайски вестник, който се издава в Сан Франциско, Калифорния, опитвайки се да събере информация за нелегалната дейност на специалните агенти на ККП от китайското население там. На 26-и юли 2007 директорът на ФБР Робърт Мюлер (Robert Mueller) каза по време на прослушване на американския Конгрес, че шпионажът на Китай представлява значителна заплаха за Съединените щати.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Xin Fei, epochtimes.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!