Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Наглост по време на епидемия! За здравето на народа Ковачки пак гори боклук в ТЕЦ „Бобов дол”

Наглост! Ковачки пак гори боклук в ТЕЦ „Бобов дол”

Докато по цял свят вредните емисии във въздуха намаляват заради замрелия живот, у нас замърсяването от топлоцентралите отново тръгва нагоре.

В четвъртък следобед в Гълъбово три пъти е измерено превишение на алармения праг за серен диоксид. При норма от 500 мкг/куб.м, измерени в три последователни часа, между 16 и 18 часа вчера автоматичната станция в центъра на града е измерила между 553.2 и 638.39 микрограма на куб.м, алармира „Сега”.

РИОСВ – Стара Загора е издала предписания за намаляване на емисиите на серен диоксид на всички ТЕЦ от комплекса „Марица изток”, включително и намаляване товара на работещите към момента мощности, съобщиха оттам. Оттам обясняват замърсяването с "тенденция на неустойчива атмосфера, създаваща предпоставки за задържане на високи концентрации на атмосферен замърсител серен диоксид в приземния атмосферен слой на гр. Гълъбово".

От вторник ТЕЦ "Бобов дол" тихомълком е започнал отново да гори боклук, съобщи вчера дупнишкият е-вестник "Камертон".

ЗАПОЧНАХА БУНТОВЕТЕ! Жителите в Хубей на бунт след премахването на карантината; Полицията бита със собствените си щитове, колите на ченгетата са преобръщани – ВИДЕО

Пандемията разкрива истинската природа на ККП 

ЗАПОЧНАХА БУНТОВЕТЕ! Жителите в Хубей на бунт след премахването на карантината; Полицията бита със собствените си щитове, колите на ченгетата са преобръщани – ВИДЕО

Принудителната мярка, наложена от министъра на околната среда и водите Емил Димитров преди около два месеца, е отпаднала, потвърждава пред изданието изпълнителният директор на дружеството Емил Христов. Той твърди, че ТЕЦ „Бобов дол“ е получила разрешение от МОСВ да използва отпадъци в производствената си дейност, след като е изпълнила изискването за надграждане на системата за мониторинг на една от сероочистките.

„Централата вече работи. Даже два автомобила са пристигнали със софийски боклук. Нещо се случва пак, което не е редно“, заяви вчера пред Нова телевизия Васил Васев, кмет на Големо село, на чиято територия е ТЕЦ "Бобов дол".

От централата опитаха да поставят в положителна светлина новината, че отново горят боклук, с обещание да монтират табла, на които хората от околните населени места да следят чистотата на въздуха. „Ще измерват, ама как ще измерват, кой ще ги слага, къде ще са вързани, в реално време ли ще дава. Мъчат се да направят в разстояние на три години електронно табло, което да дава информация“, скептичен е Васев.

В София също въздухът е замърсен над нормата, като в момента и петте градски станции показват концентрация на фини прахови частици във въздуха над 50 µg/m3.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://lupa.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!