Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Недоволни: Нова тесла от ЕС – Плащаме по 2 бона обезщетения на 200 хиляди завърнали се от чужбина. Лекуваме ги за наша сметка, без да са плащали осигуровки…

урсула

Поредна мега-минавка, заради извратеното ни членство в ЕС се задава. Сутринта министърът на икономиката обяви, че България трябва да плаща обезщетения за безработица на… работилите в чужбина, и върнали се по спешност сега.

Т.е. круширащата ни икономика, дето хората едва дишат, ще дават по 1500-2000 лв. на бегълци, дето са работили на високи заплати там, не са плащали никакви осигуровки тук, и сега – диванче-праз да ги храним.

По принцип е възможно да има компенсация на тези плащания от чуждите фондове, но тя трае дълги месеци дори в мирно време. А сега – всеки ще се позове на извънредното положение, и ще пести парите за себе си.

Вече видяхме как Чехия буквално открадна предпазни маски за Италия. Къде маски, къде – пари.

Никой нищо няма да плати. Но дори в обезщетенията да има някакъв теоретичен шанс за получаване на пари, изобщо не е така при здравното осигуряване. Българин, работил в чужбина, в момента на връщането си, получава възможност да се върне в нашето здравеопазване.

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

21 МИЛИОНА ИЗЧЕЗНАЛИ в Китай при COVID-19

Въпреки, че не е плащал никакви осигуровки, и въпреки че преди години изрично работещите в чужбина протестираха, за да им се махнат осигуровките.

И се махнаха. И сега – идват тук да ги лекуваме от корона-вирус, без осигуровки. Това на 100% е така, минавката е тотална, тя съществуваше и преди кризата. Но сега ударът може да стане огромен. Не е изключено западните държави умишлено да пропъждат гастарбайтерите, за да се отърват от този разход върху своите здравни системи. Бойко, ти си на ход… Ще оставиш ли тия, дето хранят държавата, отново да платят всички сметки…

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

4udoslav

източник: https://4udoslav.writeas.com

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!