Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гърция дава по 800 евро на останалите без работа. Не кредит, помощ. Тук Борисов призова бедните да вземат бързи кредити до 1500 лева от банките! Малка разлика, нали?

Че положението е зле, вече всички го разбрахме. Само където някои не разбират, че при това управление нещата винаги могат да станат по-зле. Явно е, че наред с народа, и държавата ще понесе силен финансов удар от извънредното положение. Заради това и Горанов предложил да се отложат поръчките за военна техниза за 2,5 милиарда лева. Каракачанов обаче отказал. Трябвало да се купят, много ни трябвали.

Още по-интересното е, че на военните не им харесвали четиритте оферти и предлагали да се включи и една американска компания. Явно тя дава най-големи комисионни….А за какво толкова спешно ни трябва военна техника за милиарди на фона на мизерстващ народ, който скоро ще се чуди как да оцелее, има само едно обяснение.

Всъщност за тридесет години се научихме да бъдем овце. Когато първият президент на България Петър Младенов каза: „По-добре танковете да дойдат!“, при един от големите протести в София и това беше показано по телевизията, властта падна. И това се сочеше дълги години като пример за диктатура и недопустимо отношение на управляващите към народа.

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

21 МИЛИОНА ИЗЧЕЗНАЛИ в Китай при COVID-19

Сега управляващите дават 4,5 милиарда лева по техни думи за социално-икономически мерки за справяне с кризата. И това при положение, че на останалите без работа няма как да се помогне освен с помощите от Бюрата по труда и то там, където отговарят на условията. За пример – Гърция дава по 800 евро на останалите без работа. Не кредит, помощ. Тук Борисов призова бедните да вземат бързи кредити до 1500 лева от банките! Малка разлика, нали?

И на този фон – 2,5 милиарда за танкове, БТР и патрулни кораби. След като миналата година платихме авансово почти три милиарда за нещо, което ще получим евентуално след години. А сега – нови танкове и катери. Които най-вероятно ще бъдат поръчани на евроатлантическите ни стратегически господари от САЩ. Да попитам – колко надбавки над пенсиите могат да се дадат с тези пари? Колко безработни могат да се подпомогнат? Колко деца могат да се изхранят?

Когато Бог иска да погуби някого, първи му взема разума. Разумът от управляващите отдавна си е отишъл. И по-добре танковете да дойдат и веднъж завинаги да се реши дилемата кой е суверенът на тази държава!

Елена Гунчева

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!