Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин нареди армията да се готви за борба с коронавируса (ВИДЕО)

В руските въоръжени сили от днес е започнала проверка на готовността за борба с коронавируса. Това бе съобщено пред журналисти от министерството на отбраната в Москва, позовавайки се на министъра Сергей Шойгу, предават ТАСС и БТА.

Проверката по нареждане на президента Владимир Путин се провежда в органите на военното управление, съединенията, воинските части на Западния и Централния военни окръзи, Военно-космическите сили на Русия, Ракетните войски със стратегическо предназначение и други подразделения.

В обръщението си към нацията президентът Владимир Путин обяви сериозни икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса в борбата с коронавируса. Следващата седмица, заедно със съботите и неделите - от 28 март до 5 април, ще бъде обявена за почивна, но това няма да се отрази на заплатите на хората.

Всички медицински заведения, аптеки, магазини, банки и финансови служби, както и държавните служби на всички нива, ще продължат на работят, увери президентът.

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Намаляващият брой на заразени е политическо решение. Само 7% от труповете се отчитат в крематориум. Поръчани са един милион торби за трупове от фабрика през февруари: Китайският режим разпространява дезинформация, за да скрие произхода на ККП-вируса

8 МИЛИОНА ИЗЧЕЗНАЛИ, Пекин твърди „Няма нови инфекции“

"Преследват ме": изчезват хора, показали истината за Ухан

Владимир Путин каза днес в обръщение към нацията, че насроченият за 22 април референдум за промени в конституцията трябва да бъде отложен заради ситуацията с разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Той посочи, че нова дата ще бъде определена в съответствие с препоръките на лекарите.

Руският президент обяви следващата седмица за неработна и каза, че най-безопасно за гражданите на Руската федерация при сегашната ситуация е да останат по домовете си.

Президентът призова всички руснаци да спазват ограниченията, препоръчани от властите и лекарите и подчерта, че сега важната задача е да бъде опазен живота на всеки един руски гражданин.
Броят на заразените с коронавирус в Русия нарасна до 658 души, новите случаи за едно денонощие са 163. 

Органите на властта на всички нива продължават своята работа. Всички социални плащания и добавки, които се полагат за следващите 6 месеца, се удалжават автоматично, без да има нужда гражданите да ходят по инстанциите. Референдумът за промените в Конституцията ще бъде отложен.

Семействата, които получават детски помощи, получат по още 5000 рубли на дете. Всички, които са в болнични или са загубили работата си, ще получават помощ в размер на 12 130 рубли месечно - минималната работна заплата в страната.

Да се предвиди кредитна ваканция по потребителските и ипотечните заеми.

"Обръщам се към всички работодатели - задачата е да осигурим стабилността на пазара на труда. Държавата ще окаже съдействие - отраслите, които са засегнати най-много, ще бъдат подпомогнати. Малкият и среден бизнес ще получи отсрочка за всички данъци, освен за ДДС, за срок от 6 месеца", обяви президентът.

Микропредприятията ще бъдат освободени не само от данъци, но и от застрахователни вноски.

Налага се мораториум за 6 месеца върху фалита на предприятия, засегнати от епидемията.

Проверката на готовността на армията ще се извършва в два етапа. На първия етап командването на военните окръзи и централните органи за военно управление трябва да сформират групировки от сили (и средства), сборни отряди за ликвидиране на последствията от заболяванията в местата за дислокация на военнослужещи.

На втория етап в течение на две денонощия ще се провери способността на медицинските отряди със специално предназначение и на всички медицински подразделения в различните части на армията за своевременно разгръщане за борба с инфекцията.

Според министъра в хода на проверката, която ще завърши на 28 март, ще бъдат анализирани също така транспортните възможности на министерството за превоза с въздушен и железопътен транспорт на необходимите сили и средства в отдалечените райони за оказване на помощ на болните и за изпълнение на комплекс от карантинни и лечебни мероприятия.

Съобщава се също, че за мероприятията в рамките на проверката ще бъдат информирани военните аташета при посолствата на чуждите държави в Русия, отбелязва ТАСС.

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!