Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мутафчийски: Премиерът се топли на радиатор, изключихме инсталацията, проводник е на вируса

generalat-premierat-se-topli-radiator-346

„Щом премиерът спазва препоръките, всеки трябва да ги спазва. Не можем на правим изключения”. По този начин генерал-майор Венцислав Мутафчийски коментира въпрос на журналисти дали може да се разреши спортуване в парковете.

Той подчерта, че и в момента хората могат да се разхождат по улиците, но мерките за затваряне на паркове са взети заради струпването на много хора на едно място.

„Премиерът се топли на един малък радиатор в неговия кабинет, защото препоръчахме да се спре отоплителната инсталация, тъй като имаме данни, че подобни инсталации са проводници на вируса”, коментира генералът.

Броят на заразените с коронавирус в страната вече е 242. 22 са новите случаи. 16 нови случаи в София и един в Сливен, в Пловдив 2, един в Плевен и двама в Благоевград. Това съобщи на брифинга на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. И Сливен падна в капана на коронавируса – и там за първи път има заразен.

В Благоевград заразените са семейство. В Сливен, Пловдив, Плевен и София случаите нямат нищо общо с останалите случаи на заразени, каза ген. Мутафчийски.

Генералът показа на журналистите и диаграма за заболяването в Белгия и България, които обявиха по едно и също време мерките си срещу коронавируса. От графиката се видя, страната ни е в пъти по-добре от Белгия.

„В момента на границата с Турция имаме затруднена обработка на товарни превозни средства. Има 1200 камиона, които са в процес на изчакване, които искат да преминат само през пункта Капитан Андреево“. Отменена е заповедта, защото към този момент се водят разговори между нашия и турския външен министър“, стана ясно по време на брифинга.

„Турция е въвела различни ограничения. Няма ограничения за турските камиони, за българските камиони с български водачи“, казаха още от Националния оперативен щаб.

Проведени са консултации със здравния министър за обособяването на интензивни отделения за лечения на коронавирус във всяка болница, както и за разкриването на още лаборатории в областните градове.

83% от всички пациенти, установени с COVID-19 у нас, са на възраст до 60 години. Разпределението по възрастови групи е както следва: до 19 г. – 7%, от 20-29 г. – 16%, от 30-39 г. – 15%, от 40-49 г. – 29%, от 50-59 г. – 16%, от 60-69 г. – 10%, от 70-79 г.

Най-много заразени има в София. Вчера стана ясно, че коронавирус вече има и в Дупница.

С почти 100 хил. са нараснали случаите за деня в света.

Очаквайте подробности!

Глас БГ

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!