Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов: Най-вероятно ще удължим извънредното положение. Военните ще могат да арестуват

Така сложени маските са само за парлама! Отгатнете защо

Вицепремиерът Каракачанов прогнозира, че най-вероятно извънредното положение ще бъде удължено.

Армията ще има право да проверява лични документи, да спира хора, да ги задържа и да ги предава на полицията, ако се наложи. Какво ненормално има в това, след като виждаме, че полицията се задъхва.

Но не може депутати от БСП да спекулират, че ще излязат танковете, коментира по Би Ти Ви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. 

Коментарът му бе по повод критики към новото извънредно законодателство, което дава на армията контролно-охранителни функции.

Армията няма да тръгне с танкове по улиците, както се спекулира.Не може да говориш подобни глупости от трибуната на парламента, когато текстовете какво ще прави тя са ти пред очите. В

ътре пише – контролно-охранителни функции. Армията ще поеме от полицията някои от важните инфраструктурни обекти за охрана, заяви Каракачанов.

Ние се борим с вирус, не с външен противник, няма нужда от танкове, добави министърът.

Какво ги притеснява някои от депутатите от БСП, за какви танкове говорят, защо те не дойдоха в петък да носят леглата, които колегите от армията оборудваха за няколко часа в зала „Арена Армеец“, която в рамките на учение бе превърната в полева болница. Бяха подготвени 9 кабинета, направена е цялата логистика – откъде влиза болният, къде го преглеждат, обясни вицепремиерът.

Каракачанов съобщи, че такива учения ще има и в Пловдив, Варна и Русе. Градовете са избрани на географски принцип.

Моля опозицията да не се заиграва с подобни теми. Армията е необходима и тя си върши работата. Нали като паднат снеговете, армията отива да помага с военна техника. Обществото да не се притеснява. Не можем да прекрачваме граници, които не са разписвани в закона. Може да помагаме в контрола по пътищата, в контрола върху движението в гетата, да охраняваме обекти. Но не мога да гарантирам, че ако някой тръгне с оръжие срещу военен, той ще му чете вестник, каза Каракачанов.

По повод приетият от депутатите текст, който разрешава на мобилните оператори да следят телефоните дали хората под карантина я спазват, Каракачанов коментира, че е мярка, която цели да предпази здравето на останалите граждани от приумиците на някой безотговорен „малоумник“.

Няма да се слушат разговори, а ще се проследява движение. Какво да ги правим иначе младежите, които щъкат насам-натам, попита министърът. Ще се вижда дали от „Люлин“ сте отишли в „Надежда“, даде пример той.

Каракачанов прогнозира, че най-вероятно извънредното положение, обявено засега до 13 април, ще бъде удължено и призова хората към спокойствие.

Китайският режим разпространява дезинформация, за да скрие произхода на ККП-вируса (Вирус на Китайската комунистическа партия) – ВИДЕО

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Китайската комунистическа партия е отговорна за глобалното разпространение на коронавирус – ВИДЕО

Тайната история на коронавирусното биооръжие

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

Връзката на коронавируса от Ухан с древни пророчества

Коронавирусът предпочита близките на комунистически Китай – Тежките огнища на COVID-19 показват кои са близките на Пекин

Прессъобщение: Първа белодробна трансплантация на коронавирус пациент в Китай, произходът на органите под въпрос

Лекар от Ухан призна: Да, криехме коронавируса – През първите два месеца от бума на заразата пред очите му денонощно умирали хора

Би ти ви

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!