Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Компетентното Усвояване започна! Каракачанов: От днес изграждаме военно-полева болница в зала „Арена Армеец“ с 500 легла

Ние не сме получили до момента една маска помощ от Европа.

Коронавирусът показа, че европейският елит е напълно изкуствен и в Европа няма лидери, заяви вицепремиерът пред Валерия Велева

Ние не сме получили до момента една маска помощ от Европа.

"От днес започва изграждането на военно-полева болница в зала „Арена Армеец“ в София. Това става по нареждане на Националния оперативен щаб с помощта на армията и силите на резерва. Ако се наложи, ще се въведе и военно положение, но засега няма такова решение на Министерския съвет, но сме на крачка от такова. Армията е готова да помогне на полицията за спазване на обществения ред. Половината европейски столици се охраняват от армията и хората нямат нищо против".  

Това заяви тази сутрин пред Епицентър.бг министърът на отбраната и вицепремиер по сигурността Красимир Каракачанов в едно гневно интервю за безхаберието и провала на брюкселския елит. 

- Българският лекарски съюз иска въвеждане на пълна карантина в София, затваряне на столицата, въвеждане на вечерен час и строго ограничаване на придвижването на хората.

- Още преди няколко дни главният прокурор поиска по-строги мерки, не само тези, които са предвидени в извънредното положение, но и мерки, които са по-близки до военното положение - специално за движението в големите градове, в циганските махали, където няма дисциплина, няма съзнание и т.н. Ако се наложи, ще се въведе и военно положение, засега няма такова решение на Министерския съвет, но ние сме на крачка от такова, ако нещата така продължават. Българският лекарски съюз иска по-строги мерки и аз намирам тези предложения за разумни. 

- Защо?

- В София живеят 2 милиона граждани, виждаме, че тук са 85% от случаите на коронавирус, които само до вчера бяха 85, към момента са много повече и са предимно в София. София е най-гъсто населеният град в България, хората живеят близо един до друг, в панелни квартали и т.н., да не говорим за циганските гета, където нещата са катастрофални. Опасността София да стане основното огнище и да се превърне в един втори Ухан е много голяма. Така, че всички мерки в това отношение са правилни. Видяхме как китайците се пребориха със ситуацията в един голям град, какъвто беше Ухан със 7-8 милиона население. София е най-гъсто населеният град в България, тук е концентрирана голяма част от населението и неслучайно тук са и най-много концентрираните случаи на коронавирус. Така, че колкото по-бързо приемем тези мерки, толкова по-добре. 

- Но София не е Банско!

- София не е Банско, но хората трябва да си пазят здравето и колкото по-строги мерки вземат правителството и държавните институции – всичко това ще е в тяхна полза. Банско е лесен за контрол, защото има три места за влизане и излизане. София е много по-голям град и ако се наложи, към силите на полицията, могат да бъдат прибавени и сили на военна полиция и на други формирования на Българската армия, за да поемат част от охранително-контролните функции. Трябва да има повече ред. Няма време за убеждаване и молби, трябва да се издават категорични заповеди. 

- Това няма ли да блокира и да затрудни функциите на държавата, София е сърцето на властта?

- На хората, които се занимават с управлението на държавата, могат да бъдат издадени пропуски със специален режим. И рискът от заразяване за тях ще е по-голям - но да си депутат, да си министър, да си началник не е въпрос само на престиж и носене на лъскави костюми, а поемане на лична отговорност, когато се наложи, а в момента това се налага. 

- Видяхте ли днес как започна работата си парламентът, Марешки се появи в защитно облекло. Какъв трябва да бъде статутът на парламента в тази ситуация?

- Подобни циркаджилъци са хубаво нещо за разведряване на атмосферата. Парламентът в момента е най-висшият орган в държавата и когато всеки един от 240-те народни представители се е кандидатирал за такъв, е трябвало да има в съзнанието си следната мисъл - че освен престиж, депутатска карта, имунитет, лъскави костюми и служебна кола, ще се наложи понякога и да дава от себе си. Неслучайно народен представител е точният термин за нашите депутати в Конституцията. Слагат ръкавици, предпазни маски и ако се наложи - коват закони, ситуацията е извънредна. 

- Тоест, изобщо не се мисли за разпускане на парламента?

- Ако се наложи да работи - трябва да работи. Ако спрат институциите, тогава става страшно. Мерките са за защита на хората, институциите трябва да вземат решения в името на живота и здравето на хората и трябва работят. 

- Вие бяхте вчера на среща с президента. Можем ли да кажем, че в тази ситуация всички враждуващи институции заровиха томахавките?

- Вчера имах среща с президента по негово искане, заедно с целия щаб по отбраната. Президентът се интересуваше от състоянието на армията, процесите в армията, ученията и обученията, които се провеждат. Предоставили сме му съответния доклад, имаме готовност с каквото можем да бъдем полезни на обществото. Дали сме информация, както сме дали информация и на Националния оперативен щаб, който се занимава с коронавируса, за наличието на военно-полева болница, отделно за допълнителни палатки, легла, одеала, полеви кухни, водоноски – всичко, което е необходимо за едно извънредно положение. 

- Вие сте готови за изграждане на военно-полева болница, ако се наложи, това ли ми казвате?

- Изграждането на подобно съоръжения започна буквално от днес в зала „Арена Армеец“ в София. Изражда се по нареждане на Националния оперативен щаб с помощта на армията и силите на резерва. 

- За колко легла?

- 500. 

- Това се случва за първи път в България за последните 30 години!

- Имаше подобен случай 90-та година, ако не ме лъже паметта. Всичко трябва да е наставено и в готовност, а не тепърва, ако да се наложи, да го правим. 

- За колко време ще я изградите тази военно-полева болница?

- Това ще отнеме малко повече от 24 часа – изваждането на полевата болница от складовете на армията, подготовката, осигуряването на всички съзможности за хигиена и подобаващия ред. Нека всичко да е готово и ако се наложи, хората да знаят къде ще бъдат изпращани. По-добре така, отколкото в много европейски държави - „като се запали къщата, тогава да търсим точка за вода”. В същото време армията има готовност за разполагане на палатки за лекуване във военно-полеви условия на още 5000 човека - става дума за ресурси извън държавния резерв. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници. 

Както виждаме, заразата се концентрира основно в София, но София е град с 2 милиона население. В същото време има и една добра новина за възрастните хора – голяма част от тях живеят в малките населени места и селата, където населението е много рядко, поради социалния статус, с изключение на онзи случай с циганите в Лом, където се бяха събрали да ядат и да пият, и някоя и друга циганка – случай на коронавирус няма.  

 Каква е оценката Ви за европейския елит? Успяха ли да се справят европейските лидери с извънредната ситуация?

- Първата жертва на коронавируса в Брюксел беше точно европейският елит или по-скоро псевдо-европейският елит, които през годините говори за федерална Европа, налага идеята за разбиване на националната държава, иззема функциите на националната държава, командва националната държава, води към паниката отпреди 30 години за унищожаване на националната идентичност, националните институции, гордост, достойнство, традиции и т.н. Видяхме, че абсолютно никакви реални мерки до ден-днешен те не са взели.

Какво става с големите държави – самоизолираха се, затвориха си границите и на практика къде отиде идеята за европейската солидарност? Какво става с Шенген при тези затворени граници? Това показва, че европейският елит е напълно изкуствен и в Европа няма лидери. Това е положението, колкото и да се разсърдят някои, колкото и да кажат, че говоря крайно и политически некоректно.

Оказа се, че единствената структура в Европа, която може да се погрижи за гражданите в една държава не е скъпо платената европейска бюрокрация, която издаваше директиви и се занимаваше с гей бракове, джендър конвенции и какви ли не други измислени идеи, с които целеше да унищожи националната държава, а единствената институция, която функционира, е самата национална държава. Ние не сме получили до момента една маска помощ от Европа. Получаваме от Китай, от Турция помощ – страни с малко по-различен мироглед по отношение на ролята на държавата и неините институции в световен план. 

- Това е крах на идеята на глобализма!

- Казвал съм хиляди пъти, вече 10 години го говоря, че тази идея е мъртвородена, както беше мъртво родена идеята за пролетарския интернационализъм по времето на комунизма. Това е едно и също, само че пролетарският интернационализъм трябваше „да служи” на работническата класа, а глобалното село и идеята за глобализма трябваше да служи на определени чисто икономически кооперативни интереси на повече от 100 големи корпорации в света. Това банкрутира! И понеже беше ясно, че ще банкрутира, трябваше да дойде първото изпитание. Е, първото изпитание е коронавирусът и всичко е „ау”! 

И задавам въпроса – къде са всички онези, които получаваха милиарди евро години наред, за да прокарват конвенции за гей бракове, които "родиха" 7-8 пола и съдеха европейските държави, че не приемат това,  къде са и другите, които ходеха да броят патките и врабчетата – къде са тези хора сега? А фондовете, които им ги даваха, защо не ги отворят сега именно за борба с коронавируса и поправяне на националните и държавни инстируции в цяла Европа, не говоря за България. Положението в България е много по-добро в сравнение с много други европейски държави, които бяха за идеята за либерализма, вижте Франция, вижте Испания, Италия, Великобритания, Германия. 

- Анализатори смятат, че коронавирусът ще измете целия този политически елит. Въпросът ми към вас е като към историк – в преломно време ли сме?

- Дълго време светът беше възпитаван, че има само права и че животът е само печалба на пари и удоволствия. Никой не подготвяше хората с простата логика, че всъщност естественото състояние на човечеството, това го казвам като историк, не е мирът, а войната във всичките и форми, визирам коронавируса. И че освен удоволствия и глупости колко пола има – до такова умопадение беше стигнал т.н. европейски и световен елит, че той не подготви собствените си държави за това, че има и изпитания, за които трябва да сме готови. А в изпитанията би следвало да сме солидарни и да се опираме на нашите традиции, история и самочувствие, ако щете дори култура и религия.

Да, коронавирусът ще обърне света, със сигурност. Защото се видя, че всички утопии, в които беше възпитаван европейският гражданин, разбира се, имаше и съпротива от нормалните европейци и нормалните умни хора на тези глупости - всичко това трябва да бъде изринато!  За да не може да продължава по този начин светът да се самоунищожава. Не може да бъде само свят от потребители, които обслужват интересите на малка група хора, които се интересуват само от своето глобално господтсво, парите и финансовите струкури. Това ще приключи! Убеден съм, в една или друга форма.

И без да говорим за Европейския съюз като съюз на суверенни държави, ще се върнем най-вероятно към логичната идея на основателите на ЕС – „Европа на нациите” като индивидуални субекти, а не Европа на бюрократите в Брюксел, които никой не избира за нищо, но те явно обслужват определени коорпоративни, а не национални интереси. Ще има промени!

Дебатите, водени у нас последните 3-4-5 години по отношение на Истанбулски конвенции, налагане на джендъризма като идеология, всичко това ще приключи!  Идеята, която лансирахме е - най-накрая да си отворим очите и да се обърнем реално към интегрираното и все по-неинтегрираното население. Всичко това са реални проблеми, за които искаме реални мерки, искаме смело човешко поведение, а не измислено по шаблоните на брюкселските бюрократи. 

- Как се пази армията от коронавируса? Как се пази съставът, за да не влезе заразата вътре?

- Първо, училищата са под карантира, вътре се обучават курсантите, не излизат навън, осигурени са им всички условия за дистанционно обучение, същото е и в формированията, дежурствата продължават. Второ, армията е обучена и има задължение да действа не само при коронавирус или зараза, а по време на война. Част от подготовката ѝ е при извънредни условия да продължава да изпълнява задачите си.

Към момента нито един военнослужещ не е заразен с коронавирус. Взети са абсолютно всички мерки, въпреки че пак казвам, отношението на личния състав вътре в подразделенията продължава, изпълняват се дежурства и ако се наложи сме готови да подпомагаме служителите на реда за въвеждане на мерките за извънредно положение, за да предпазим населението. Това е работата на армията. 

Ако една фирма може да бъде разпусната и хората могат да си отидат вкъщи, армията не може да бъде разпусната вкъщи, разбира се, администрацията е намалена, пуснати са в отпуск или работят дистанционно от вкъщи. Прави се дезинфекция, но разбира се, както на други места така и при нас липсват ръкавици, липсват маски, но се справяме с положението на базата и на резервите, които имаме.

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Китайската комунистическа партия е отговорна за глобалното разпространение на коронавирус – ВИДЕО

Тайната история на коронавирусното биооръжие

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

Връзката на коронавируса от Ухан с древни пророчества

Коронавирусът предпочита близките на комунистически Китай – Тежките огнища на COVID-19 показват кои са близките на Пекин

Прессъобщение: Първа белодробна трансплантация на коронавирус пациент в Китай, произходът на органите под въпрос

Лекар от Ухан призна: Да, криехме коронавируса – През първите два месеца от бума на заразата пред очите му денонощно умирали хора

Дори насред коронавирустната епидемия комунизма не престава да преследва и изтезава: Шест практикуващи Фалун Гонг умират за един месец след изтезания в затвора Полицай дори се присмива: „Твоето страдание ми доставя удоволствие.“

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!