Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Кошмарът „Бергамо“ - военните возят ковчези до пещите (ВИДЕО)

Първо в Lupa.bg: Кошмарът „Бергамо“ - военните возят ковчези до пещите (ВИДЕО)

В италианския град Бергамо е същински ад - военни транспортират шестдесет ковчега от гробището до крематориуми в други региони, обявили, че ще приемат зловещия товар, предаде bergamonews.it.

Това разкри Анса, която цитира вътрешни източници от община Бергамо.

Модена също е сред дестинациите, където от четвъртък, 19 март, в гробището на Сан Каталодо ще започнат кремации: 31 тела са транспортирани до град Емилия,предоставил инфраструктурата си с одобрението на префектурата и здравните власти, видя Lupa.bg.

Останалите са предназначени за пещите в Акуи Терме, Бреша, Червиняно дел Фриули, Домодосола, Парма, Пиаченца, Римини, Серавалле Скривия, Треката и Варезе, за което гражданите благодариха лично на кмета Джорджо Гори с писмо.

След като бъдат кремирани, останките на труповете ще бъдат върнати в Бергамо: монументалното гробище всъщност вече не в състояние да овладее ситуацията, въпреки че работи непрекъснато. Крематориумът с пълен капацитет 24 часа на ден може да кремира максимум 25 починали, а големият брой на смъртните случаи през последните дни беше такъв, че да не позволи оптимална експлоатация.

Трагедията е такава, че местният всекидневник, „Еко ди Бергамо“, беше принуден да увеличи броя на некролозите до единадесет. Видеоклип, заснет в църквата на градското гробище, също показва десетки ковчези, поставени един до друг и отразява мащаба на бедствието. Излъчени бяха и болнични изображения.

Сред десетте починали свещеници в Италия, половината са от епархията в Бергамо и Ломбардия.

“Епархията в Бергамо е най-засегната от коронавируса. От двамата заразени свещеници, шестима починаха”, каза епископът на Бергамо Франческо Бески. Сред починалите е и монс. Винченцо Рини, директор на епархийския седмичник „Ла Вита Католика“ и бивш президент на агенцията SIR, на Федерацията на италианските римокатолически седмични списания и Италианската епископска новинарска агенция.

“Еко ди Бергамо” съобщава също, че погребалните услуги в града вече не могат да отговорят на всички изисквания, като някои работници също се разболяват и принуждават компаниите да затварят.

По-тревожното е, че инсталацията на полевата болница, която трябваше да бъде създадена, беше спряна поради липса на медицински персонал. Грижовни лица, идващи от Китай, трябва да пристигнат скоро, но регионалният съветник по социална закрила Джулио Галера информира регионалния всекидневник, че по този въпрос те “нямат сигурност” и че болницата не може да се отвори без гаранция. Тази болница трябваше да създаде 228 легла за болни.

Общо 553 души загинаха от коронавирус в Бергамо само за няколко седмици.

Днес италианското правителство съобщи, че ще удължи сроковете на карантината и ограничителните мерки, въведени заради разпространяването на коронавируса. Според премиера Конте ограниченията дават резултати при сдържането на разпространението на коронавируса, но все още не е ясно, кога ще бъде преминат пика.

Министърът на транспорта Паола Де Микел издаде снощи поредната заповед за намаляване до минимум на железопътните връзки: отменени са 85% от влаковете.

Правителството също така нареди да се намали работното време на магазините за храни по време на почивните дни. Все повече офиси и държавни учреждения работят дистанционно. Намаля персоналът в банките и пощенските клонове, които за момента са отворени.

Карантината, включващи забраната за предвижване на населението без основателна причина, се въвежда до 3 април. Ватикана вече обяви, че Великденската литургия на 12 април ще премине без вярващи.

Почти 3000 души са починали от коронавируса в Италия, броят на заразените надхвърли 35 000, а над 4000 са се излекували.


Тайната история на коронавирусното биооръжие

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

Връзката на коронавируса от Ухан с древни пророчества

Коронавирусът предпочита близките на комунистически Китай – Тежките огнища на COVID-19 показват кои са близките на Пекин

Прессъобщение: Първа белодробна трансплантация на коронавирус пациент в Китай, произходът на органите под въпрос

Лекар от Ухан призна: Да, криехме коронавируса – През първите два месеца от бума на заразата пред очите му денонощно умирали хора

Дори насред коронавирустната епидемия комунизма не престава да преследва и изтезава: Шест практикуващи Фалун Гонг умират за един месец след изтезания в затвора Полицай дори се присмива: „Твоето страдание ми доставя удоволствие.“

Източник/ци:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!