Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов по китайски: Единственото, което остана, е да забраним излизането от вкъщи

big_ol

Единствената мярка, която още остана, е да забраним да се излиза от вкъщи, но засега няма да го правим. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се срещна с учени от Българската академия на науките.

По думите му, анализирането на ситуацията от учените ще помогне да се прогнозират и разходите на държавата, пише dir.bg.

За колко месеца, какви поръчки да правим, за колко дълго да ги правим, какви пари да се отделят и докъде съответно на базата на данни да продължим с още затягане на мерките. 

Единствената, която още остана, е да забраним да се излиза от вкъщи, като все още се пазим по простата причина, че тогава трябва да се създаде много мощна мрежа, която създаваме, но трябва да се включи армията, социалните служби, на места и пожарната, за да можем на тези хора, които нямат деца, или няма кой да ги обслужи, да им подсигурим лекарствата, храната, водата. В момента Томислав Дончев с това се занимава„, коментира Борисов.

Премиерът благодари на представителите на научните среди у нас, които подпомагат работата на Националния оперативен щаб в дейността им за ограничаване на разпространението на COVID-19 у нас.

Много съм благодарен на професорите от БАН, които подпомагат работата на Националния оперативен щаб в дейността им за ограничаване на разпространението на COVID-19 у нас. От БАН ни предоставят изчисления на база подадените данни от другите държави. Така те изготвят сценарии за развитие на ситуацията в България.

На база на техните анализи Щабът може да взима по-точни решения и да се прецени дали да се продължи със затягането на мерките„, каза още Борисов.

На срещата присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР комисар Никола Николов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Тайната история на коронавирусното биооръжие

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

Връзката на коронавируса от Ухан с древни пророчества

Коронавирусът предпочита близките на комунистически Китай – Тежките огнища на COVID-19 показват кои са близките на Пекин

Прессъобщение: Първа белодробна трансплантация на коронавирус пациент в Китай, произходът на органите под въпрос

Лекар от Ухан призна: Да, криехме коронавируса – През първите два месеца от бума на заразата пред очите му денонощно умирали хора

Дори насред коронавирустната епидемия комунизма не престава да преследва и изтезава: Шест практикуващи Фалун Гонг умират за един месец след изтезания в затвора Полицай дори се присмива: „Твоето страдание ми доставя удоволствие.“

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!