Върховенство на закона? Да, ама някой друг път: Прокурорът, крещял "Ти си абсолютен престъпник", омаловажи "Осемте джуджета"

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ЗЛОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Мисирка имитира правене на интервю с бившия изринат зам.прокурор Роман Василев. Другарят Роман е ясен - селско момче, гладно, удобно, наше и услужливо. Всички екстри за модела и типично представително лице на днешните прокурори. Големият проблем е, че такива хора нямат в къщите си огледало и никога не са виждали образа си в такова. Същински къртици в човешка форма.

Прокурорската пасмина е движеща се гнила маса от човешки отпадъци. Звучи много крайно, но всъщност е истински комплимент, ако отчета реалностите. Ако имахте достъп да видите протичането на един техен семинар, например, с участието на цялото висше ръководство на прокуратурата, ще се прекръстите в Мека - пияна свиня до пияна свиня и тъпа физиономия до още по тъпа. И между тях огромни пространства от професионален интелект запълнен с посредственост, суета и невиждана простотия. Същински европейски магистрати облечени в шаячни потури.

Никога не съм вярвал, обаче, че милиционер може да стане главен прокурор. Не само заради килийната му степен на образование от милиционерската магнаурска школа, а заради войнстващата посредственост, която изпълва хиляди подобни микроорганизми. И никакъв шанс за реална добавена стойност към демократични промени на феодалната ни държава.

Върховенство на закона? Да, ама някой друг път.

Николай Марков

Прокурорът, крещял "Ти си абсолютен престъпник", омаловажи "Осемте джуджета": Силно преувеличени неща

Аз съм реалист и вярвам на фактите. Следовател Петьо Петров /бел. лед. Пепи Еврото/ инициира среща с ръководството на прокуратурата и предостави жалба. Защитата се опитаха да изкарат кой е инициатор на това нещо. Търсещата страна не е следовател Петьо Петров. Не може, когато няма повдигнато обвинение, да се пише, че Петьо Петров е провокатор към подкуп, предаде Фрог нюз.

Това каза бившият шеф на СГП Роман Василев по БТВ по повод делото срещу бившия военен министър Николай Цонев. Той определи разследването „ Осемте джуджета“ като: „Силно преувеличени неща“.

По повод думите му казани по време на ареста на Цонев, Василев, подсмихвайки се, Василев обясни: "Как да ви кажа…няколко пъти съм го коментирал този въпрос. Случват се такива неща. Когато отиваш да арестуваш един човек, ти му нарушаваш правата. Имаше информация, че въпросното лице има оръжие. Има пресилени думи, но този запис той не е правен ей така последователно. Не е ползван целия запис. Нали не смятате, че съм поканил да се снима тази сцена“.

Той допълни: „Не се връщам на места, откъдето съм си тръгнал. 25 години работя в тази сфера. И преди прокуратурата не е била обичана. В медиите бях на първа страница за щяло и нещяло. Бяхме като пионери. Ние бяхме лошите, защото бъркахме в неща.

Честно да ви кажа малко ми е странно, аз съм пристрастен към прокуратурата, но ще ви кажа от опита си. Имаше сигнал на НАП и предишният президент Плевнелиев, започнаха да му се извършват проверки. Направихме го малко конспиративно. Преди прокуратурата да се е произнесла, мисля, че са силни думите на Румен Радев. Нека да се стигне до някакъв резултат и тогава да се види. Не може да се каже: Всички са маскари. Във всяка гилдия има маскари", допълни той.

Относно публикуваните чатове от прокуратурата, Роман Василев каза: "Дадоха на един политик /бел. ред. Цветан Цветанов/ да се чете СРС-та. Най-вероятно това има цел. Не искам да се мисли, че това се прави видите ли да се види ние какво правим. По наше време също са правени такива неща. Ние на няколко пъти играехме игра с „Наглите“ и в крайна сметка ги хванахме. Пускахме определени съобщения. Аз ръководих операцията. Със СДВР се стигна до това да ни дадат тази информация.

Това не е игра, а стратегия. Учуден съм на г-н Бобоков за ходатайствата. Във ВСС има инструкция за оценка на качествата. Аз може да съм лош за много хора, но има други, които оценяват качествата.  Това са приказки от шипковия храст. За назначаването се искат качества. Аз съм почнал от най-ниското начало. На мен ме извика главния прокурор и ми предложи. Аз не помня да отиде…кой да отиде…. Ако аз не ставам за нищо… може да има коментари, питания, проучвания. Но един ръководител няма да вземе лице, което за нищо не става".

Припомняме ви, че държавата плати на Николай Цонев 108 000 лева за репликата на Роман Василев към него по време на ареста му през 2010 г.: "Понеже си абсолютен престъпник".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://petel.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!