Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Новият водопровод към Перник – дефектен като всластта. Първи тест и гърми

Image result for Новият водопровод на Перник

Новият водопровод, който трябваше да осигури вода за жителите на град Перник се оказа дефектен. Вода бликна от съоръжението още по време на тестването му. Пробивът е станал в района след пернишкото село Големо Бучино в посока към София.
При пробното пускане на водата се е разхлабила една от връзките по съоръжението. Работи се по отстраняването на проблема, обясняват от областната администрация в Перник, цитирани от БНР. 

Водопроводът от Мало Бучино към Перник е с дължина 13 км. Връзките между тръбите са над 2100. Тестването е започнало още в неделя и е поетапно. Очаква се до края на седмицата водопроводът да бъде пуснат в експлоатация. 

Съоръжението трябва значително да облекчи нуждите на жителите на миньорския град, особено в тежката ситуация на епидемията от коронавирус и призивите на Националния оперативен щаб за спазване на висока хигиена. 

Строителството започна в началото на февруари. Намерението е с пускането на вода от „Бели Искър” да бъде намалено водоподаването от язовир „Студена”, за да може язовирът да започне да се пълни по-бързо и перничани да имат вода през целия ден, а режимът да остане само нощем.

Великден.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!