Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медиците не искат да се жертват за просперитета на бкп-ГЕРБ? 300 лекари напускат Втора градска болница?

Хаос в София: 300 лекари напускат Втора градска болница?

Близо 300 лекари, медицински сестри и санитари от Втора градска болница в София са подали молби за напускане. Лечебното заведение бе превърнато в инфекциозна болница като резерв за прием на болни от коронавирус, като преструктурирането се случи със заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Официално подадените молби за напускане до този момент са 84.

Според неофициална засега информация, лекарите се бунтуват както заради липсата на предпазни облекла и маски, така и заради опасения, че в тяхната болница ще бъдат настанявани предимно роми.

„Във Втора градска болница няма подготвени специалисти за лечение на болни с тежка дихитална недостатъчност, няма дори осигурена апаратура и предпазни облекла”, призна д-р Георги Тодоров, завеждащ интензивното отделение.

Д-р Георги Тодоров, завеждащ интензивното отделение във Втора градска болница. Снимка: Тв екран

Няколко медицински сестри чистосърдечно признаха в телевизионни интервюта, че са в пенсионна възраст и предпочитат да напуснат системата.

В момента кметът на София Йорданка Фандъкова и представители на Оперативния щаб за борба с коронавируса са на среща с лекарите във Втора градска болница. Преди дни премиерът Бойко Борисов гарантира по 1000 лева месечна добавка за всяко медицинско лице.

Снощи, след като се заговори за масовите оставки във Втора градска болница, председателстващият Оперативния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски коментира лаконично: "Това би било голям резил..."

бкп-ГЕРБ по пътя на Китайската комунистическа партия сега и за в бъдеще: Ще ви вкарват в затвора, ако кажете нещо за коронавируса, което според тях не е вярно

Коронавирусът предпочита близките на комунистически Китай – Тежките огнища на COVID-19 показват кои са близките на Пекин

Източник/ци: https://lupa.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!