Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Щафета за човешките права цели да спре безчестията в Китай

No Beijing 2000 logo

Кай Чен (Kai Chen), бивш баскетболист от националния отбор на Китай и активист в инициативи за подобряване състоянието на човешките права на своите китайски съграждани, бе наскоро назначен за посланик на Западните Американски Щати в Щафетата за човешки права (Human Rights Torch Relay), която ще започне на 9-и август, 2007 в Европа и ще завърши в Азия в навечерието на Олимпиада 2008 в Пекин. (Epoch Times)

Yuan Mei, Epoch Times

ЛОС АНЖЕЛЕС - Групи за правата на човека се обединяват в инициатива за опониране на извършени от китайската комунистическа партия престъпления срещу човечеството, като се включват в пренасянето на алтернативния Олимпийски огън, който ще премине през пет континента.

Според говорител на инициатора Коалиция за разследване преследването на Фалун Гонг (Coalition to Investigate the Persecution of Falun Gong / CIPFG) на международното събитие Щафета за човешки права (Human Rights Torch Relay), то ще започне на 9-и август, 2007 в Европа и ще завърши в Азия в навечерието на Олимпиада 2008 в Пекин. Бивши атлети, олимпийци и знаменитости са в групата на загрижени граждани, които ще бъдат поканени да участват в пренасянето на факела в това международно начинание.  

В интервю пред TheEpochTimes г-н Кай Чен (Kai Chen), бивш баскетболист от китайския национален отбор, който бе наскоро назначен за посланик на Западните Американски Щати в Щафетата за човешки права, обясни защо е необходима една такава факелна щафета.

"В атеистичните теории на китайската комунистическата партия (ККП) понятието ‘човешки права’ не съществува като рождено право. Целият китайски народ трябва да прояви отговорността да се присъедини към тази кампания. Не е редно да се използват  Олимпийските игри от ККП като извинение за укрепване на нейната диктатура.

Целта на Щафетата за човешки права е да прекрати злоупотребите на ККП с човешките  права в Китай. Мамен от диктатурата, китайският народ смята, че правото да имаш достатъчно храна и да се стремиш към по-добър живот се дава от правителството.

Всъщност, президентът Линкълн е казал, че правителството трябва да е 'от хората, на хората и за хората'. Правителството трябва да служи на народа. Но под управлението на ККП се случи обратното. Хората бяха превърнати в инструменти на режима. Ролите на народа и правителството бяха сменени.

През последните 50 години няколко от политическите движения в Китай бяха за човешки права и свободи. В резултат на което бяха отречени всякакви човешки права или свободи. Китайският народ трябва да се освободи от този режим. Те трябва да отхвърлят това създадено от режима изкривено обществото, за да могат да възстановят своето човешко достойнство. В противен случай те ще останат роби на режима.  

При дългосрочното промиване на съзнанието от комунистическия режим китайският народ е загубил способността да прави разлика между добро и зло, справедливост и несправедливост, нравственост и безнравственост. Тяхното знание се свежда единствено до това, дали някой е 'вътрешен човек', 'враг' или 'приятел'. Когато терористичната атака на 11-и септември се случи, огромно количество китайци ликуваха. Тази реакция показва пълна липса на човещина.  

ККП винаги е казвала 'Щом като нещо е срещу правителството, то е и срещу интересите на народа'. Дори когато някои китайци не харесват комунистическата партия, те защитават китайското правителство.

Това са измамени хора. Китайският народ ще може да бъде пробуден само ако високо-нравствените стойности се възстановят отново в Китай. Въпреки, че един такъв процес може да бъде бавен и труден, силата на справедливостта е единственото, което може да достигне до дълбините на човешките души и да донесе надежда на Китай. Това ще подсигури, че след като ККП си замине, страната няма да попадне в ръцете на една нова диктатура.     

Олимпийските игри ще се увенчаят с успех ако донесат мечтата и стремежа за свобода на Китай, и доведат до неговото градивно развитие. В противен случай, Игрите могат да бъдат манипулирани и използвани от китайския режим като инструмент за разширяване на неговото икономическо влияние и засилване на злоупотребите с човешките права."  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!