Следвайте "Буднаера" в Телеграм

COVID-19 е следствие от престъпната симбиоза на Запада с комунистически Китай

Даниела Горчева

Това се казва да вървиш срещу собствените си интереси, обзет от алчност и мерак за бързи печалби

И откъде тръгна всичко? От една корумпирана комунистическа държава...

... навсякъде, където има комунизъм, там има и глад, и мизерия, и ниска хигиена, и нисък морал. Само глупак не може да проумее, че корупцията руши обществото и че отнема човешки животи - в буквалния смисъл на думата. Но още по-лошо - корупцията засяга нашата национална сигурност. Липсата на морал - също.

Впрочем, снощи научих, че през януари на турне в Китай и точно в Ухан (след избухването на епидемията) са били Софийска филхармония и други български оркестри. Едва ли някой е тествал за коронавирус музикантите и е проследил техните контакти.

Но да се върнем на първоначалния проблем - липсата на почтеност, която се оказва

 Животозастрашаваща

Днес щеше ли Западът да пострада така от този пръкнал се от една китайска област вирус (заради споменатия по-горе нелегален пазар за диви животни), ако не беше дългогодишната престъпна симбиоза с един престъпен режим, който използва робски труд?

Точно в Ухан се намират маса фабрики и заводи, произвеждащи части за Западна Европа и САЩ.

Защото от години западни предприятия не само изнасят производството си в комунистически Китай, затваряйки си очите пред престъпленията на режима и страданията на милиони хора и същевременно по този начин подбиват пазара на работна ръка в собствените си страни, но се стигна дотам че Западът от години се намира в пълна зависимост от една комунистическа държава.
Това се казва да вървиш срещу собствените си интереси, 

обзет от алчност и мерак за бързи печалби

И нито едно западно правителство не се разграничи от пропагандните комунистически лозунги, на една комунистическа държава. Ами ако Китай утре реши да шантажира, всички ние оставаме без компютри, защото всички необходими части се произвеждат в Китай. Представете си само пораженията от подобно нещо: няма да може да излитат и кацат самолети, да работят атомни централи, ще спрат фабрики и заводи, отбраната и полицията ще бъдат блокирани и дори болниците ще спрат да функционират. Защото днес изобщо не можем да си представим живота без компютри.

Та така с престъпните комунистически тоталитарни държави и с толерирането им.

Нямам особени илюзии, че като отмине паниката с коронавируса, Западът ще се осъзнае и ще прекрати престъпната симбиоза с Китай и ще осъди недопустимия цинизъм по отношение на комунистически и всякакви тоталитарни държави и диктатури. Но в крайна сметка за решенията на правителствата носят отговорност и обществата в отделните държави. Така че пак опираме до личната отговорност на всеки един от нас.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!