Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Недопустимо е аптеките да продават за 1,60 лева маска, която струва 4 стотинки

Започнахме проверка в аптечната мрежа, няма да допуснем спекула, категоричен е директорът на ОД на МВР в Бургас.

Полиция и прокуратура са започнали проверка в аптечната мрежа на Бургас. Това съобщи директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

Той уточни, че щателната инспекция се извършва от рано тази сутрин, а в нея участват и представители на още една институция, вероятно НАП.

„Не може една предпазна маска да струва 4 стотинки, а те да я продават за 1,10 лева или дори 1,65 лева, без ДДС. Не може спиртът да е стотинки, в следващия момент шишето да се за гражданите да е по 15 лева“, категоричен е Радослав Сотиров.

Той категорично не приема обвиненията на аптекари, че заради акцията се образували опашки в търговските им обекти.

„Във вчерашния ден също се наблюдаваха опашки. Ще се съглася с аптекарите, че ако тогава е нямало струпване, а днес има, ние сме виновни, но това не е така. Не приемам тези обвинения! Нашата проверка е в интерес на гражданите“, допълни директорът на ОД на МВР в Бургас.

В тази аптека на ул.”Фердинандова” имаше голяма опашка и днес, и вчера

Старши комисар Радослав Сотиров уточни, че служители на Областната дирекция на МВР проверяват и дали поставените под карантина лица спазват ограниченията. За Бургас под наблюдение са 74 души. Има немалко опити, за да се избегне от временното запрещение, заради което се извършват по-чести проверки.

Служителите на МВР в Бургаска област ще следят и дали търговските обекти, които попаднаха в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, ще изпълнят предписанията.

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!