Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лекари: В средата на април ще е пикът, затворете моловете и чалготеките!

.
Особено опасни танци...

Пикът на коронавируса в България се очаква в средата на април. Това показва анализът на прогресията на заболеваемостта до момента. Официално обявените бройки на заразени са относителни, тъй като много хора не знаят дори, че са имали досег с носители на вируса.

Един ден забавена или неспазена карантина гарантира увеличение на заразените с 40%! Това коментираха пред Фрог нюз експерти по белодробни заболявания. Според тях трябва да се учим най-много от грешките, допуснати в Италия. България е със сходен климат, както и със сходно поведение на населението, което не се характеризира с особена почит към дисциплината.

В момента именно дисциплината е една от основните предпоставки за справяне с епидемията, категорични са белодробните специалисти. Личната хигиена, миенето на ръцете колкото е възможно по-често, избягване на оживени места. Стойте в къщи, колкото може повече и не се заблуждавайте, че сте по-умни от болестта и медиците, съветват още специалистите.

Те предвиждат проблем с интензивните отделения, тъй като в много болници такива няма или са неготови за екстремна ситуация, каквато неминуемо ще бъде достигната.

Моловете, чалготеките и нощните клубове са най-опасните места! Там въздухът е един и същ и се превърта непрекъснато. Запомнете това, - призовават експертите. Говорим от дни за театри, кина, транспорт, но се пропускат моловете и чалготеките, които са пълни с млади хора, с очевидно липсваща здравна култура. Държавата да затвори тези места, а да не чака проява на дисциплина у хора, които са скарани с нея и самонадеяно вярват, че са недосегаеми за вируса, призовават лекари.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!