Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В България няма кризи, а катастрофи

Да започна с това, че коронавирусът ще го преживеем. Проблемът ни е, че в България всяка криза, която може да бъде овладявана с адекватни мерки, се превръща в катастрофа, застрашаваща бъдещето ни. Елементарни логични решения не се вземат. Всичко се прави само и единствено за печалба на една определена прослойка, която освен с алчността си, се отличава и с безкрайната си дебилност и липса на емпатия към народа.

За здравеопазването вече видяхме каква е ситуацията. Един набеден за писател направо заяви, че в САЩ щели да ги разстрелят в такава ситуация /за петте медицински сестри, които влязоха в Народното събрание/, а други заявиха, че вземали достатъчно за труда си. Сега ревете, че в болниците няма сестри. Здравният министър ей точно днес се усети, че липсват кадри в здравеопазването. Да му кажа ли къде са кадрите – в чужбина, за достойно заплащане и уважение. Където депутати няма да си позволят да кажат на медицинска сестра, че е психически неустойчива, когато иска заплата, която да й позволи да живее, а не да оцелява. Там са кадрите.

В съдебната система също се видя хаосът. Някои съдилища директно отмениха заседания, други решиха да се потопят до ушите в дезифектанти, а гражданите да се пускат само като обяснят за какво са. Явно идеята да има едни и същи мерки за администрациите, не е дошла на ума на мислителите от Генвирусщаба!

Дори дребни неща, които други държави биха решили незабавно, в България се превръщат в протяжни и катастрофални действия и бездействия, които довеждат до лудост населението. Направо се чудим да вярваме ли на очите и ушите си какви безумия се сътворяват в управлението.

Ето днес например на фона на ужаса на ресторантьори и търговци в Пловдив и съкращаването на персонал в тези сектори, кметът си вдигна заплатата, като дори не си направи труда да отиде до Общинския съвет да каже няколко думи. И това на фона на деветте му заместника също с повишени заплати. Някакви мерки освен дезинфекциите явно няма да има. А може би е и по-добре, че като ги знам какви са мислители, свят ми се завива.

Некадърниците не решават кризи. Те сътворяват катастрофи!

Затова и паниката в момента е толкова голяма. Защото в пълна степен осъзнаваме, че в момент, в който светът е променен заради този вирус, икономиката е застрашена, здравеопазването издиша, нас ни управляват некадърници. Алчни некадърници.

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!