Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В следващите СРС-та ще чуем ли как висш прокурор иска подкуп от бизнесмен?

.
Набиране на точния номер...

Искал ли е висш прокурор подкуп от бизнесмен в размер на шестцифрена сумата? Има ли разпечатка на СРС от разговора по телефона в ДАНС? Този бизнесмен задържан ли е след това и още лежи в ареста?

Такъв запис още не е видял бял свят. Но запознати твърдят, че го има. Слухове всякакви...

Главният прокурор Иван Гешев залага много на СРС и аудио записи. Първо чухме някакви гласове, които тряваше да ни убедят, че арестуваните по скандален начин кметици на „Младост“ - Иванчева и Петрова, са подкупни. Не се получи, а и един от свидетелите, превърнал се след това в обвиняем, разкри публично, че е бил притискан и заплашван от прокурори да натопи Иванчева и Петрова.

През втория сезон от сериала със записите Иван Гешев предложи сюжет, в който разговарят командирът на ВВС ген. Стойков с президента Радев. Чутото трябваше да предизвика вълна от гняв срещу държавния глава, който прикривал някакви документи от КПКОНПИ, но се оказа, че не е така. Освен това юристи са категорични, че да се прилага СРС с държавния глава е незаконно. Затова Гешев побърза да прекръсти „нещото“ на аудио запис…

Вчера ни прожектираха трети сезон на сериала „Чрез СРС към диктатура на прокуртурата“. Новият епизод отразява разговор с участието на мега звездата от последните събития около хазарта Васил Божков. От прочетеното вероятно се е очаквало да ахнем убедени, че Божков е лошият вълк, а братята

Найденови и техния баща са беззащитни зайчета, намерили спасение и утеха в прегръдката на прокуратурата. Получи се обратен ефект, защото и от самолет се вижда, записите са манипулирани. Освен това Найденови толкова несръчно се опитват да вкарат Божков в разговор за убийци и убийства, че той дори се разсмива. Слаба актьорска игра и още по-слаба режисура.

На всичкото отгоре журналистът Сашо Диков от Евроком направи обвинението за смях, като разкри, че записът е силно орязан и от него липсва най-интересната част – в която става ясно, че Пеевски и Домусчиев отдавна се домогвали до хазартния бизнес. Диков имал възможността да чуе целия запис, когато през декември миналата година единия от братята Найденови участва в предаването му „Евродиков“. Според журналиста от чутото ставало ясно, че и в случая с Божков се прилага матрицата по събарянето на КТБ.  

И защо не, след като участниците имат подкрепата на същите институции?

Загрижеността на главния прокурор олигархът-депутат да не присъства в записи, документи, проверки и разследвания не е нещо ново. Той се погрижи името на Пеевски да не се появи на нито една от хилядите страници по мега делото „КТБ“. Няма Д.П. и толкоз. Какво от това, че цяла България е убедена в обратното. Важното е какво казва Гешев, защото името му е синоним на истината.

Записите от СРС-та и телефонни разговори явно са много важни за обвинител №1, защото чрез тях той опитва да аргументира публичните си изяви и нападки срещу различни хора, наричайки ги престъпници, изнасилвачи, убийци, бегълци, крадци и пр.

Интересно как ще изглеждат нещата, когато започнат да излизат записи от другата страна. Те ще бъдат неглижирани от прокуратурата, но току виж обществото им гласувало по-голямо доверие заради съдържанието и героите в тях.

Затова е интересно да узнаем има ли запис в ДАНС как висш прокурор иска подкуп от бизнесмен, който е в ареста повече от година?  Говори се, че друг висш прокурор попаднал на въпросната договорка и станало доста… интересно. Може да е гаден слух, но много станаха птиченцата, които чуруликат за такъв запис.

Макар че какво ще промени това? Никой не може да ни измести от първото място по корупция в ЕС.

Фрог нюз

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!