Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валери Симеонов в Уганда: Създава бизнес врътки и укрепва дружбата с Африканските народи

далавериe275258ee5674642d178926467d665e8

Икономическите взаимоотношения и възможностите пред българския бизнес в Уганда – един от перспективните райони за развитие в Централна Африка, обсъди на поредица от срещи с висшите държавници на Уганда зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов.

Той е в африканската държава по покана на организаторите на най-големия икономически форум, който се провежда в региона – „Уганда-Европейски съюз”, съобщиха от пресцентъра на НФСБ, пише Лупа БГ.

Посещението на Симеонов в Уганда е на фона на безпрецедентни мерки за ограничаване на коронавиуса и призиви от страна на държавата да се избягват пътувания. А тези, които са имали неотложни пътувания да бъдат поставени под двуседмична карантина.

От партийната централа на НФСБ съобщават още, че зам-председателят на българския парламент се е срещнал и разговарял за перспективите в двустранните икономически отношения с президента на Република Уганда Йовери Мусевени.

„Срещата беше определена като изключително ползотворна и изпълнена с конкретика с оглед на възможностите пред бизнеса в България и нуждите на пазара в региона.“, добавят от пресцентъра на НФСБ.

Валери Симеонов провел и среща ръководството на земеделското министерство на Уганда. Договорен е бил износ на пшеница за посев и на ветеринарни лекарства. Също така са обсъдени и възможностите за обучение на студенти от Уганда в български аграрни и технически университети.

Разговорите по време на икономическия форум и последвалите срещи на Валери Симеонов с висшите държавници на Уганда бяха широко отразени от местната преса, хвалят се от НФСБ. И разпространиха изрезка от местен вестник.

В съобщението се посочва още, че почетният консул на Република Уганда у нас Ивайло Йотов ще предостави безвъзмездно на африканската държава самолет за борба със скакалците, които по думите на агроексперти са сред най-сериозните вредители на земеделската продукция в Уганда, стана ясно още по време на разговорите в столицата Кампала.

По време на двустранните разговори е било договорено и посещение на министъра на земеделието на Уганда и неговия екип у нас, с оглед на сключването на конкретно споразумение за сътрудничество между двете държави.

Лупа БГ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!