Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Смях по време на коронавирус - истинската ваксина срещу паниката

.
Днешното заседание на Съвета за сигурностИзточник: Диана Йонкова, колаж

Светът е оцелял, защото се е смял. Една стара сентенция, помагала на обществото по време на тежки кризи и то в продължение не просто на години, но и на векове.

Вземете за пример “Декамерон” на Джовани Бокачо - група хора, които искат да избягат от грозните картини на чумата в Италия с помощта на цинични и хумористични разкази. 

Е, сега в света чума няма, но една друга болест мори населението. Коронавирусът тръгна от Китай и плавно завляда целия свят. Стигна в Европа, а от няколко дни върлува и у нас.

Освен мрачните новини по медиите,  социалните мрежи избухнаха с различни забавни клипове на хора, които някак са намерили свой собствен начин да се спасят от епидемията. Дезинфекцират се вътрешно със спиртни напитки, типично по балканско-руски тертип и изобретяват какви ли не методи, за да не затворят частния си бизнес заради болестта. 

Ето и някои клипове, за да потушим създалата се паника.

А вие междувременно не забравяйте - мийте ръцете си редовно и помнете - коронавирусът не е чак толкова страшен. И слушайте препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Те знаят най-добре.


.

Джесика Вълчева

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!