Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Не се паникьосвайте. Прогнозите са, че в най-лошия случай ще умрат 3 млн. души

пикътbig_56

Бойко Борисов направи изявление след извънредното заседание на Съвета по сигурността за коронавируса, съобщи Канал 3.

„От испанския грип са загинали 40 милиона души. За коронавируса прогнозите са 3 млн., в най-лошия случай. Ако вземем процента на починалите от рак през годината, цифрата е по-голяма. А най-голямата опасност от подобна паника ще са щетите от икономиката. Отново ще започнем да говорим за безработица, ще говорим за ниски доходи, и няма да има оптимизъм.”, каза Борисов.

”Прогнозите са, че през септември някъде ще е пикът на коронавируса. Дай Боже, температурите да му повлияят. Но според големите институти в Европа няма да му повлияят.”

„Така че мерките, които виждате, изглеждат малко разхлабени от тези, които въвеждат другите държави, но ние първи ги въведохме, защото се очаква в един продължителен период.

А в този продължителен период, пак повтарям, убием ли производството, възстановяването на последиците ще бъде невъзможно.

Така че, да се мобилизираме, да сме крепки българи. Какво ли не сме преодолели, ще преодолеем и това.

Паникьосване, мистерии или изкупуване… Храни има. В България или Европа храни, консерви, хляб, брашно, запаси огромни. Нещо повече. Веригите са запасени за 30-40 дни напред големите складове. Само тези, които тръгват да се презапасяват, после ще ги хвърлят тези храни, щото… Храна има, вода има.”, допълни премиерът.

Канал 3

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!